Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı bir açıklamada “Türkiye’den gelen özellikle cherry domateste kirlilik çıktığı yönünde çok spekülasyonlarda bulunuldu. Ancak bizim izin verdiğimiz domateslerde bazen limit üstü kalıntı çıkabilir. Limit üstü kalıntı çıktı, halk sağlığı tehlikeye girdi demek değildir. Numuneler en yüksek sayıda alınıyor ve ciddi denetimler sonucunda limit üstü kalıntı var ise ortaya çıkıyor” açıklaması halk arasında şaşkınlık ve endişe yarattı.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’dan tepki gecikmedi. Özersay, halkın sağlığının tehlikeye girmediğini iddia eden Çavuşoğlu’nu “Limit üstü kalıntı bulunan domatesleri kameralar önünde yemeye davet etti”    

ÖZERSAY: “LİMİT ÜSTÜ SORUN DEĞİLSE DENETİM NEDEN VAR SAYIN BAKAN?

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasına tepki gösterek; “Limit üstü çıkması sağlık için sorun değilse limit neden var sayın bakan? Denetim neden var sayın bakan? Peki ya siz neden varsınız sayın bakan!!!” sorularını yöneltti.

“LİMİT ÜSTÜ İLAÇ İÇEREN DOMATESLERİ KAMERALAR ÖNÜNDE YERSİNİZ DEĞİL Mİ SAYIN BAKAN?”

Türkiye’de Çernobil faciası sonrası çaydaki radyasyonun zararlı olmadığını halka kanıtlamak amacıyla kameralar önünde radyasyonlu çayı içerek poz veren ANAP’ın kurucularından eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral’a atıfta bulunan Kudrat Özersay, Çavuşoğlu’na “Türkiye'de yıllar önce radyasyonlu çayı kameralar önünde içen bakan gibi siz de limit üstü ilaç içeren domatesleri kameralar önünde yersiniz değil mi sayın bakan?” çağrı yaptı.