Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, 7 Ocak seçim çalışmaları çerçevesinde Basın Sen'i ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre Genel Başkan Cemal Özyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti .

Bir ülkedeki demokrasi anlayışının en önemli göstergelerinin başında o ülkedeki basın özgürlüğü anlayışının geldiğini, basının haber alma ve yayma özgürlüğü bulunduğu ülkelerdeki demokrasi anlayışının da gelişmiş olduğunu belirten Özyiğit, "Son günlerde yayınladığı bir karikatür gerekçe gösterilerek Afrika Gazetesine yönelik, TC Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın söylemleri ve buna paralel olarak bazı örgütlerin yaptığı linç girişimi ve susturma çalışmaları kabul edilemez” dedi.

Fikir ve vicdan özgürlüğünün her koşulda sağlanması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, “Eğer yapılan bir şeyi hakaret olarak algılayanlar olursa da, bunun yolu kesinlikle linç girişiminde bulunmak değil, hukuk yoludur"  diye konuştu.

Özyiğit, ötekileştirici, çatışmacı, kardeşlik değil düşmanlık yansıtan her türlü söylem ve harekete karşı olduklarını, söz konusu karikatürü onaylamalarının da mümkün olmadığını, ancak bu gerekçe gösterilerek bir gazetenin hedef gösterilmesine, linç girişimi başlatılmasına da şiddetle karşı olduklarını ifade etti.

7 Ocak seçimleriyle birlikte Meclis'te ve hükümette oluşturacakları güçlü yapının, basın sektörü başta olmak üzere, üreten, emek veren tüm kesimlerin haklarını koruma ve geliştirmeyi görev bileceğini söyleyen Özyiğit, Kuzey Kıbrıs’ta basın özgürlüğü anlamında ciddi eksiklikler olduğunu, çalışma saatlerinden, maaş ve özlük haklarına kadar birçok sorun yaşandığını, Basın İş Yasası'nın uygulanmasında da halen ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, tüm bu sorunların katılımcı siyaset anlayışları çerçevesinde ilgili paydaşlarla beraber aşılacağını kaydetti.

TDP olarak bir yandan Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulma uğraşı verirken, diğer yandan da sivilleşme-demokratikleşme mücadelesi verdiklerini kaydeden Özyiğit, "Kendi kurumlarımızı kendimiz yönetelim, kendi kararlarımızı kendimiz alalım, kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik bir yapıyı beraber kuralım. Kalkınma, hesap verebilme ve bu sorumluluğu taşıma cesareti ile hareket ederek, gelin bu mücadeleyi beraber vererek, ülkedeki değişim ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim" ifadelerini kullandı.