Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı-2018 devam ediyor.
Başbakanlık Müsteşarı, Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Komitesi Başkanı Hasan Alicik, tatbikat kapsamında birçok senaryo ve bunlara müdahale olacağını kaydederek, “Esas amacımız, bu gibi durumlarda devletin tüm unsurlarının koordineli şekilde hareket edebilmesini sağlamak” dedi.

Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı- 2018 Seçkin Gözlemci Günü BUGÜN Lefke’ye bağlı Gemikonağı’nda saat 15.00’te icra edilecek.
Dün başlayan tatbikat uyarınca, ülkede bugün saat 09.28’te, Gemikonağı’nın 24 kilometre kuzeyinde, denizin 5 kilometre altında deprem meydana geldi. Tüm ülkede hissedilen deprem Richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde oldu ve 45 saniye sürdü.

Tatbikat senaryosu gereği, depremin meydana gelmesinin hemen ardında, saat 09.30 itibarıyla KKTC genelinde eş zamanlı olarak 30 saniye süreyle ikaz sirenleri çaldı.

İlçelerde, ilçe kriz yönetimleri oluşturuldu. Başbakanlıkta, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi toplantı. Komitenin Başkanlığını yapan Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik, tatbikata yönelik basına açıklaması yaptı. Komite üyelerinin yanı sıra Türkiye’den gelen yetkililer de basın açıklamasında hazır bulundu.Alicik, tatbikatın amacını, “Afet acil durum yönetimi sistemi içinde yer alan tüm kurum ve kuruluşların hazırlık seviyesini denemek”, “bu gibi hallerde işbirliğini ve koordinasyonu geliştirmek”, “Afet ve Acil Durum hallerine yönelik farkındalık yaratmak”, “bakanlık, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve yardımlaşmayı artırarak tespit edilecek eksikliklerin giderilmesini sağlamak” olarak aktardı.

Alicik, tatbikat kapsamında birçok senaryo ve bunlara müdahale olacağını kaydederek, “Esas amacımız, bu gibi durumlarda devletin tüm unsurlarının koordineli şekilde hareket edebilmesini sağlamak” dedi.