Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye devam ediyor. Meclis Genel Kurulu, 733 milyon 762 bin 300 TL olarak öngörülen  Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesini oy çokluğuyla onayladı.

TATAR

En büyük bütçenin eğitime ayrıldığını söyleyen UBP Milletvekili Ersin Tatar, bunun karşılığının alınması gerektiğini söyledi.

 Sektörün büyüklüğünün 1 milyar TL olduğunu ve muazzam bir para döndüğünü ifade eden Tatar, işin esasının çocukların iyi eğitim görmesi gerektiğini kaydetti.

“Var olacaksak kimliğimizle, kültürümüzle milli şuurumuzla var olacağız” diyen Tatar,  milli eğitimin bu nedenle çok önemli olduğunu kaydetti

Tatar, özel okullara ihtiyaç varsa kurulmasında bir sakınca görmediğini anlatarak, özel okulların müfredatlarının  Bakanlık tarafından denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek öğretim burslarının ihtiyacı olan öğrencilere ve ihtiyaç bulunan branşlara gitmesi gerektiğini ifade eden Tatar,  taşımacılıkla ilgili olarak ödemelerin zamanında yapılmamasının da mağduriyet doğurduğunu ifade etti.

Milli şuuru yerinde okuyan, dil bilen, hassasiyetleri bilen nesiller yetiştirmeyi temenni ettiklerini söyleyen Tatar, bunda  öğretmenlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Üniversitelere değinen Tatar, öğrenci sayısından çok niteliğe önem verilmesi gerektiğini ifade etti ve fuhuş ve uyuşturucu olaylarına dikkat çekti.