Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçesi de oyçokluğuyla kabul edildi.

TOROS

CTP Milletvekili Fikri Toros da, konuşmasına küresel ekonomik krizden bahsederek başladı.

Bu krizin ülke ekonomisini durgunluğa ittiğini kaydeden Toros, rekabet edebilirliğin artırılması için gerekli politikaların geliştirilmesinin önemine değindi.

Hükümet olarak ekonomik reformların hayata geçirilmesi için siyasi vizyon üretmeyi önemsediklerini anlatan Toros, belirledikleri vizyondan sapmayacaklarını anlattı.

UBP döneminde başlatılan mali disiplin çalışmalarına değinen Toros, mali disiplinin ekonomik büyüme ya da sosyal ekonomik kalkınma sağlamayacağını ifade etti.

Toros, hedeflenmesi gerekenin adil gelir dağılımı olduğunu, bunun için de yatırım ortamını iyileştirmek gerektiğini dile getirdi.

Toros, e-devlet sayesinde bürokrasinin önüne geçmenin yatırım ortamı açısından yaratacağı yarara da değindi.

Sosyal-ekonomik-kültürel kalkınma konusunda AB standartlarının önemine işaret eden Toros, AB standartlarıyla uyumun Kıbrıs sorunu çözüm sürecinden bağımsız şekilde ele alınması gerektiğini kaydetti.

Toros, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın sivil toplum örgütleriyle işbirliğinin çok daha somut bir hal alması gerektiğini ifade etti.

Toros, enerji başlığındaki konuşmasında ise yenilenebilir enerjinin önemine işaret etti.

Bu bağlamda enterkonnekte sistemin en önemli önkoşul olduğunu dile getiren Toros, öte yandan tüm bunların proaktif tedbir ve politikalar olduğunu, bunların yanı sıra elektrik kullanımında tasarruf sağlayacak politikaların da ele alınması gerektiğini kaydetti.