Raif Uzkan

“Tüketici Hakları ve Korunması” ile “Hava Ulaşımında Monopol Sonucu Fahiş Uçak Bilet Fiyatları ve Turizm Seyahat Acentelerinin Kapanması” konularının ele alınacağı konferans saat 10.00’da başlayacak.

Konferansa konuşmacı olarak UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özer, Prof Dr. Okan Veli Şafaklı ve KITSAB Başkanı Erkan Kilim katılacak.

Konuşmaların ardından Derneğin ödül töreni gerçekleştirilecek.

TÜKETİCİLER DERNEĞİ VE BOZTUNA LTD. ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Öte yandan KKTC Tüketiciler Derneği ile Boztuna Limited arasında mobilya sektöründe tüketicilerin KKTC’den veya Türkiye’den aldıkları ürünlerde yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık bugün düzenlediği basın toplantısında Tüketiciler Günü etkinliği ve iş birliği protokolü hakkında bilgi verdi.

1996 yılında kurulan bir dernek olduklarını hatırlatan Işık, o günden bu yana tüketicilerin örgütlenmesine hiçbir hükümetten destek verilmediğini fakat etkin mücadele için bu örgütlenmenin şart olduğunu anlattı.

Boztuna Ltd. Direktörü Tevfik Boztuna da birkaç yıldır Dernekle yakın iş birliği içinde olduklarını ve sorunların çözümlenmesi için birlikte çalıştıklarını kaydederek, satış sonrası hizmet açısından kendi firmalarında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini bildirdi.