Diyalog'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Güzelyurt esnafı, yeni yıl öncesi satışlarda pek bir hareketlilik olmadığını söyledi. Erken ödenen 13’üncü maaşların Lefkoşa ve Gazimağusa gibi Güzelyurt çarşısına da yansımadığını belirten esnaf, umutların son güne kaldığını söyledi. Birçok esnaf, mağazasında indirimli ürünlerin olduğunu dile getirerek buna rağmen çarşıda yaprak kımıldamadığını anlattı. Geçmiş yıllarda satışların ve çarşının daha canlı olduğunu kaydeden esnaf, yıllar geçtikçe bu canlılığın yok olduğunu belirtti. Esnaf, “Güzelyurt’un nüfusu belli. Uzun zamandan beridir satışlar düşük. Çarşıdaki insan sayısı az. Bu nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz” dedi.

Güzelyurt esnafı ne dedi?

Sevgi Erdem: “Güzelyurt çarşısı maalesef oldukça tenhadır. Son zamanlarda çarşıda iş yok. Yıllar önce çarşı kalabalıktı ama şu an sokaktan geçen insan sayısı az. Mağazadaki ürünlerde yüzde 50 indirim yaptık. Erken ödenen 13. Maaşın da çarşıya yansıdığını görmedik. Belki yılbaşına sayılı günler kala satışlar canlanır diye umut ediyoruz.”

Mehmet Karaçot: “Şu an yılbaşı için çarşıda bir hareketlilik yok. Halkımız genelde bu tür alışverişleri son güne bırakıyor. 13. Maaşı ayın ortasında ödeselerdi bence daha iyi olurdu. Ödendiği gün çarşıda kalabalık vardı ama mağazalara yansımadı. Alışveriş genelde yılbaşı öncesi Aralık ayının 10’undan sonra olurdu. Şu an özel bir kampanyamız yok ama indirimde olan ürünlerimiz mevcuttur.”

Seza Kuş: “Çarşıda yeni yıl öncesi çok az alışveriş oldu. 13. Maaş ise çarşıya yansımadı. Çarşı ve satışlar daha önceleri de çok canlı değildi. Dövizin yükselmesi de halkı olumsuz yönde etkilediği için bazı ihtiyaçlar ikinci plana atılıyor. Çarşı 1980’li yıllarda canlıydı. Şimdilerde ise yaprak kımıldamıyor. Eğer Güney Kıbrıs’a geçiş olmazsa, satışların son günlerde hareketleneceğini bekliyorum.”

Kemal Binatlılı: “Çarşıda yılbaşı öncesi bir hareketlilik var. Hediyeler alınmaya başlandı. 13. Maaşın erken ödenmesine rağmen çarşıya yansıdığını görmedik. Mağazamdaki ürünlerde herhangi bir indirim veya kampanya yapmadım ama müşterilerime her türlü kolaylığı sağlıyorum. Her zaman bir umudumuz var. 2018 yılının tüm esnaf arkadaşlarıma ve herkese güzel şeyler getirmesini diliyorum.”

Mehmet Yiğit: “Yılbaşı öncesi satışlar beklenen düzeyde değil. 13. Maaş erken ödendi ama buna rağmen bize çok da yansımadı. Bu maaşla sadece konfeksiyon ihtiyaçlar değil diğer ihtiyaçlar da karşılanıyor. Umudumuz son güne kaldı. Zaten Güzelyurt’un nüfusu belli. Ne geçmiş yıllarda ne de şimdilerde değişen bir şey olmadı.”

Melda Tutkulu: “Satışlarda az da olsa bir kıpırdama var. 13. Maaşla ilgili herhangi bir yansıma olmadı. Yılbaşı alışverişi için biraz hareket başladı. Mağazamızdaki bazı ürünlerde indirim var. Herkes şu an hazırlık içinde olduğu için, alışveriş genelde son haftaya bırakılıyor. Geçmiş yıllarda satışlar çok iyiydi. Askıda ürün kalmazdı. Yıllar geçtikçe düşüş yaşandı.”