Havadis'ten Eniz Orakcıoğlu'nun haberine göre, Girne’de önceki gün uyuşturucu madde bulundurmak suçunda 3 kişi tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesin’e çıkarıldı. Salih Arıdağ’ın Girne’de ikamet ettiği evde yapılan aramada polis ekipleri 136 gram hintkeneviri olduğuna inanılan paketlenmiş uyuşturucu madde buldu. Arama sırasında suça ortak olmak iddiası ile arama esnasında evde bulunan Fikri Behzat ve Abdurrahman Bahar’da tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

136 gram hintkeneviri bulundu

26 Mayıs 18,30 ile 19,50 sıralarında yapılan aramada Salih Arıdağ’ın ikamet ettiği evde yapılan aramada Elbise dolabındaki çekmecede 135 gram hintkeneviri türü olduğuna inanılan paketler halinde uyuşturucu madde bulunmuştur. Bunun yanında evin salondaki masa üzerinde de yine paketlenmiş halde 1 gram hintkeneviri türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde ve hassas terazi bulunarak emare olarak alındı.

3 adet eski eser bulundu

Tahkikat memuru Ahmet Bayram, zanlıların telefonları incelendiğinde zanlı 2 olan Fikri Behzat’ın cep telefonu galerisinde eski eser olduğuna inanılan fotoğraflar bulunduğunu ve fotoğraflardan yola çıkarak soruşturma başlatıldığını, soruşturma esnasında da zanlı 2’nin annesine ait olan Girne’deki evde eski eser olduğuna inanılan 3 adet heykel bulduklarını söylemiştir. Bayram, Evin merdivenlerinin altında bulunan 3 heykelin yanında 4 adet yüzük, 2 adet saç tokası, 1 adet bıçak ve 1 adet cımbız bulunduğunu da kaydettti.

Gönüllü ifade var

Zanlıların 5-6 yıldan beri arkadaş olduklarını söyleyen Bayram, Zanlı 3’ün yani Abdurrahman Bahar’ın ise KKTC’ye 18 Mayıs’ta turist olarak geldiği belirtmiştir. Öte yandan Tahkikat memuru Zanlı 1’in gönüllü ifade verdiğini, ifadesinde zanlı 2 ve zanlı 3’le aralarındaki bağı ve işlenen suçta ilişkileri olduğu yönünde ifade verdiğini vurgulamıştır. Mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan başka kişiler olduğunu düşündüklerini ve bu nedenle zanlıların bu meseleyle bağlantılı olan kişilerle irtibata geçmesini ve meseleye etki etmesini önlemek için 3 gün tutukluluk talep etmiştir.

Zanlı 2 avukatının duruşma esnasında sorduğu sorular üzerine suçla bağlantısı olduğu ve Güney Kıbrıs’ta olduğu düşünülen, uzun zamandır aranan bir kişinin de olayla bağlantılı olduğu vurgulanmıştır.  Tüm iddiaları değerlendiren Yargıç Temay Sağer zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.