Havadis gazetesinden Devrim Demir'in haberine göre; ardı ardına yaşanan ölümlü trafik kazaları sürücülere ders olmuyor. Trafik kazaları bu yılın ilk dört ayında 11 can aldı. Kazaların ana nedeni dikkatsizlik. Bunu aşırı sürat ve alkollü araç kullanımı izliyor.

2017 yılında 37 kişiyi kazaya kurban verirken, 2018 yılının ilk dört ayında ölümle neticelenen 10 kazada 11 kişi yaşamını kaybetti.

Ocak ayında 5, Şubat ayında 2, Mart ayında 1, Nisan ayında ise 3 kişi trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Geçen yıl 37, bu yılın ilk dört ayında 11

Can kaybına yol açan trafik kazları geçtiğimiz yıl da toplumsal sorunların ilk sıralarında yer aldı. Polis Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre KKTC’de 2017 yılında 3 bin 672 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 897 kişi yaralanırken 37 kişi yaşamını yitirdi.

Bu yılın ilk dört ayında ise, trafik kazasında ölenlerin sayısı dün gece yarısı yaşanan kazanın ardından 11 olarak kayıtlara geçti.

Alkol üç cana mal oldu

Dört ay gibi kısa sürede 11 kişinin yaşamını kaybettiği korkunç kazalarda, sürücü hatası ilk sırada yer alırken, alkol alarak direksiyon başına geçen sürücüler de felakete neden oldu.

2018 yılının ilk ölümlü kazasında 2 yaya, alkol tesiri altında direksiyon başına geçen bir sürücünün aracı ile ezmesi neticesinde can verdi.

Yine Ocak ayında yaşanan başka bir kazada, bisikletli sürücü ışıksız ve alkollü bir şekilde anayolda seyrettiği esnada bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Sürücü hataları dikkat çekiyor

İlk dört ayın trafik bilançosuna bakıldığı zaman beş sürücü kendi hatası sonucu yaşamını kaybederken, üç sürücü de yüz yüze başka bir araçla çarpışarak yaşamını kaybetti.

Genç bedenler toprak oluyor

Ülkede meydana gelen trafik kazası oranı, nüfusuna bakıldığında hayli fazla olurken, kazalar birçok kişiyi aramızdan alıyor ve sevdiklerini kaybedenlere ömür boyu sürecek bir acı bırakıyor.

Bu yılın ilk dört ayında trafik kazalarında yaşamını yitiren 11 kişinin yaş oranın genç olması dikkatlerden kaçmadı.

Ülkeyi yasa boğan kazaların başında dikkatsizlik sonucu gencecik bedenler toprak oluyor.