Evrim Kamalı

Lefkoşa’da Narkotik polisine yapılan ihbar sonucunda tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan sabıkalı uyuşturucu bağımlısı Cem Derviş Doğu teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Cemal Ramiz, zanlı Cem Derviş Doğu’nun 30 Eylül’de alınan ihbar üzerine ikametgâhında yapılan aramada salon bölümünde şeffaf naylon içerisinde yaklaşık 3 gram sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. 

Evin muhtelif yerlerinde uyuşturucu bulundu

Evin mutfak kısmında yapılan aramada yine şeffaf naylon içerisinde tütünle karışık yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan elle sarılmış 1 adet sigara bulunduğunu söyleyen Polis Memuru Cemal Ramiz, ayrıca mutfakta bulunan plastik meyve dolabında ise şeffaf naylon içinde 1 adet MDMA türü uyuşturucu olduğu düşünülen hap ile uyuşturucu madde olduğu düşünülen yaklaşık 3 gram toz madde bulunduğunu ifade etti. 

Uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen para bulundu

Ramiz dolap içerisinde ayrıca uyuşturucu madde satışından kazanıldığı düşünülen bin TL nakit paranın da bulunarak emare yapıldığını söyledi. 

Mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade veren zanlının suçunu itiraf ettiğini ve konu maddelerin Güney Kıbrıs’tan gönderildiğini, şu an aranan konumunda bulunan şahısın yönlendirmesi ile 24 Eylül tarihinde 9 gram olarak aldığını kaydeden Ramiz, 6 gramını henüz tespit edilemeyen kişilere sattığı itirafında bulunduğunu belirtti. 

Ramiz ayrıca, zanlının ifadesinde ağustos ayı içerisinde yine Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e gönderilen 240 gram ağırlığındaki sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi, aranan şahsın yönlendirmesi ile aldığını ve Ağustos - Eylül 2016 tarihleri arasında bir kısmını kullandığını ve diğerlerini de sattığını itiraf ettiğini aktardı. 

Polis memuru Cemal Ramiz mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, ancak zanlının etki etme olasılığı bulunmadığını belirterek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının benzer 4 davasının daha askıda olduğunu belirterek zanlının hükümsüz tutuklu olarak yargılanmasına ve 1 ay cezaevinde beklemesine emir verdi.