Arzu Köprülü

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu söz alarak, su konusunda toplumu aydınlatmak istediğini belirtti.

Su konusundaki protokolü 10 belediyenin imzaladığını, 8 belediyenin de abonelik için karar aldığını ancak imza atmadığını anlatan Çavuşoğlu, suyun önceki hükümetin de en önemli konusu olduğunu ama yapılması gerekenlerle ilgili çalışma başlatılmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, bu çalışmaların TC’ye duyulan güvenle yapılmadığını savunarak, hiçbir çalışma yapılmadığını gören TC’nin başına gelecekleri anlayarak isale hattını kendisinin yaptığını dile getirdi.

Geçiş dönemi protokolünü imzalama zorunluluğu olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, kurumsal yapıda devletin devamlılığını sürdürmek adına suya olan acil ihtiyacı da göz önünde bulundurarak görüşmeler yaparak fiyat belirlediklerini, ancak herkesin zaten bildikleri fiyat açılımını sormasına anlam veremediğini ifade etti.

Çavuşoğlu, geçmişte yapılan suyla ilgili tüzüklerde kullanılan fiyat belirleme tablolarıyla ilgili de ayrıntılı bilgi vererek, 2.3 TL olarak belirlenen fiyatın geçmişte yapılan fiyat belirleme yöntemlerinden çok farklı olmadığını söyledi.