Sivil toplum örgütleri ile siyasiler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı ve Ulu Önder Atatürk’ü sevgi, saygı özlemle andı, Bayramı kutladı.

SİBER: “GELECEĞİ, GENÇLERİN DE ENERJİSİYLE HARMANLAYARAK, ŞEKİLLENDİRMELİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, geleceğin, gençlerin de enerjisiyle harmanlayarak şekillendirilmesi gerektiğini belirterek, “Birlik ve beraberliğe anlam katan öz duygularla hareket edilmesine ihtiyaç duyulan bugünlerde hassasiyetle adımlar atılması gerekir” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber yayımladığı mesajda, 19 Mayıs’ın, Atatürk'ün öncülüğünde bağımsız bir ülke idealini gerçekleştirme yolunda ilk adımın atıldığı gün olduğunu söyledi. Siber, “Atatürk’ün, tüm yokluklara rağmen, yabancı güçlerin kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirmeye çalıştıkları tarihin akışını halkına olan inancıyla değiştirme kararlılığını tüm dünyaya duyurduğu gündür” şeklinde devam etti.

19 Mayıs 1919'da atılan o ilk adımın halkın kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının haykırıldığı gün olduğunu kaydeden Siber, “Kronolojik olarak geçmişi bilmek ve yalnızca geçmişi anmak; geleceği, geçmişin deneyimleriyle sorgulamadan ve değerlendirmeden, yalnızca halkın geçmişindeki değerleri usulen tekrarlamak geleceğe yönelik çözümler üretmeye yetmez” dedi.

Siber, şöyle devam etti:

“Geleceği gençlerin de enerjisi ile harmanlayarak şekillendirmeli, birlik ve beraberliğe anlam katan öz duygularla hareket edilmesine ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde hassasiyetle adımlar atmalıyız. Gençliğin önemine, enerjisine ve üretkenliğine olan inancımla 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutlarım”.

DP ULUSAL GÜÇLER

DP Ulusal Güçler Genel Merkezinden yayınlanan mesajda, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Türk Ulusunun Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 96. yıldönümü kutlandı.

“Büyük Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği bu bayram Türk Ulusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkına kutlu olsun” denilen açıklamada, gençlerin; 19 Mayıs 1919’un sıradan bir tarih olmadığının bilincinde olması gerektiği kaydedildi.

19 Mayıs’ın, Türk Ulusunu tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekûn bir başkaldırı, bir başlangıç ve yeniden doğuş olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türk ulusunun esareti kabul etmeyeceğinin ve bağımsızlığına sahip çıktığının kanıtı olan bir dönüm noktasıdır.

Kıbrıs Türk Halkı, Kıbrıs’ta verdiği var oluş mücadelesini, Anavatan Türkiye’de Atatürk önderliğinde verilen bağımsızlık kavgasından ilham alarak sürdürmüştür. Atatürk sevgisi ve Türk Ulusuna duyulan güven bu mücadelede Kıbrıs Türk Halkının en önemli manevi gücü olmuştur.

Gençlik ve Spor Bayramının Anavatan Türkiye’de olduğu gibi aynı heyecan ve coşku ile kutlanması, geleceğimiz olan gençlerimizin, egemenliğimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağının işaretidir. Gençlerimizi egemenliğimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacak bir bilinçle yetiştirmek hepimizin görevidir.

Bu vesile ile Türk Ulusunun bağımsızlık ve çağdaşlaşma savaşının önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kıbrıs Türk Toplumsal Mücadele Önderi Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.”

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Basın Sözcüsü Celal Bayar yazılı açıklamasında, 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşında çok önemli ve tarihsel bir görevle Samsun’a ayak bastığına ve bugün bu olayın 96. yıldönümü olduğuna işaret etti.

O yılları anlatan ve 19 Mayıs’ın öneminin Türk tarihinde çok büyük olduğunu belirten Bayar, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi ve ilk adımının Samsun’da atıldığını anımsattı.

Atatürk o günü Türk gençliğine armağan ettiğini, bu nedenle 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlandığını belirten Bayar, “Kıbrıs Türk halkı da her zaman Atatürk’ü ve onun İlkerlerini örnek almaktadır. Benzeri bir direniş ile kendi Devletini kurmuş ve sonsuza dek yaşatmak kararlılığındadır. Tüm Türk Ulusu’nun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, Atamızı sevgi, saygı ve özlemle anarız” dedi.

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör de, 19 Mayıs 1919’un, Türk Ulusunun uyandığı, emperyalizme bɑş kɑldırdığı, Büyük Önder Mustɑfɑ Kemɑl Atɑtürk’ün “Yɑ istiklɑl, yɑ ölüm” diyerek, ulus egemenliğine dɑyɑnɑn, tɑm bɑğımsız bir devlet kurmɑ kɑrɑrının yɑşɑmɑ geçirildiği gün olduğunu kaydetti.

Direktör, bu duygu ve düşüncelerle Atɑtürk’ün geleceğin teminɑtı olɑrɑk gördüğü gençleri selamlayarak, 19 Mayıs Atɑtürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. yıl dönümünü kutladı.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Güngördü, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesini 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün, başarıya ulaşınca bu günü Türk gençliğine bayram olarak armağan ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Gençlerimiz, aydınlık geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle gençlerimize destek olmak ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak görevimizdir. Gençlerimizin daha iyi imkanlara kavuşması ve dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma sahip olması için tüm imkanlarımızı ve kaynaklarımızı seferber ediyoruz.

Girne’de yaşayan gençlerin daha iyi koşullarda eğitim görmesi, kültürle sanatla iç içe olması ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmek için, var olan programlı faaliyetlerimizin yanında yeni bir organizasyon olan gençlik merkezini hayata geçirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Girne Kent Kurultayı’nda oluşturulan Gençlik Komitesi, gençlerin istek ve önerilerinin tespiti için uğraş veriyor.

Geleceğe güvenle bakmamızın nedeni, gençlere olan güvenimizden kaynaklanıyor. Bu düşüncelerle, Atatürk’ü rahmet ve minnetle yad ediyor, gençlerimiz ile halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum ve sevgilerimi sunuyorum.”

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ

Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü de, Türk Milletinin şan ve şerefle dolu tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 96. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Ömürlü, 19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadelenin ışığında, çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek var olarak yaşayacağını vurguladı.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği de, 19 Mayıs’ın; bir milletin yeniden uyanma, yeni demokratik ve laik bir cumhuriyetin doğuşu olduğunu belirterek, vizyon sahibi gençler sayesinde güzel bir geleceği umut ve temenni ettiklerini belirtti, Türk Milleti’nin Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı19 Mayıs 1919 tarihinin gençliği ve yenilenmeyi simgelediği için rehber niteliğinde olduğunu vurguladı.

Arter, Türk Milleti için kurtuluşun başlangıcı olan 19 Mayıs tarihinin “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanması kararını veren Atatürk’ün, hem gençliğe görev yüklediğini hem de ilerlemeyi işaret ettiğini belirtti.

Bu önemli günün anlamının iyi anlaşılması ve şartlar ne olursa olsun ilerlemek ve gelişmek için yeni fikirler üretilmesi gerektiğini ifade eden Arter, şöyle devam etti:

“Geleceğimiz, ancak gençlerimizle, genç ve yeni fikirlerle güvencede olabilir. Gençlerin yaptığı çalışmalara destek vermemiz, onları sürekli okumaya teşvik etmemiz ve onlara sunduğumuz sportif ve sosyal imkanları sürekli olarak geliştirmeye çalışmamız gelecekteki başarımızın ancak gençlerle mümkün olacağı içindir. Eğitimde birinci sorumluluk bizde olmamasına rağmen, bu alanda yapılması gerekenlere görev bilinciyle yaklaşıyoruz. Gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için okullarımızla sürekli işbirliği içinde çalışıyoruz ve en iyi eğitim ortamı yaratmak için imkanlarımızı sürekli zorluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI…

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal’ın, Kurtuluş mücadelesini başlatıp, Türk milletine yakışan yönetim şekli olan Cumhuriyet için dünyada eşine az rastlanan bir mücadele verdiğini kaydetti.

Cumhuriyetin ve bağımsızlığın yaşatılması için her ferde, özellikle gençlere büyük görevler düştüğünü belirten Büyükyılmaz, Atatürk’ün gençliğin milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurguladığını ve Türk gençliğine olan güvenini kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek yinelediğini kaydetti.

Büyükyılmaz yayınladığı 19 Mayıs mesajında, “Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, bu günleri bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI ÜSTEL MESAJ YAYIMLADI

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Ünal Üstel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı günün umut, inanç ve mücadele kararlılığının simgesi olduğunu ifade eden Üstel, 19 Mayıs’ın yılgınlık içindeki millete bağımsızlık için azim, kararlılık ve kurtuluş inancı aşılandığı gün olduğunu belirtti.

“Bundan dolayı geleceğin teminatı olan gençlere böyle bir günün armağan edilmesinin anlamı büyüktür. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlerimiz yarınlarımızın güvencesidir” diyen Üstel, eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş Türk gençliğinin  ülkemizi başarıya taşıyacağını kaydetti.

Üstel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine, güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır. Gençlerin sorunlarının çözümü için yeni modelleri ve fikirleri ortaya çıkaracaktır.

Gençliğin enerjisine ve yeteneğine güvenmeliyiz. Bundan sonra ulus olarak üzerimize düşen en temel görev, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Bu bayramın hatırlattığı unsurlardan biri  de hiç şüphe yoktur ki, spordur. Sporun, hem beden hem kişilik hem de ruhsal gelişime yaptığı olumlu katkıyı unutmadan, gençler olarak hayatınızın içine yerleştirmelisiniz.”

Bu kutsal emaneti korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmanın, gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğu olduğunu dile getiren Üstel, gençlerin geçmişi çok iyi bilmeleri, tarihten dersler çıkarmaları ve gençlerin geçmişe takılmadan sürekli geleceğe bakmalarını gerektiğini vurguladı.

Üstel, “Bizlere bu armağanı veren Büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş  Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

BAY-SEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADI

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Sendikası (BAYSEN), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı yayımladığı mesajda, üyeleri adına geleceğin mimarları, gençlerin bayramını içtenlikle kutladıklarını belirtti.

Sakallı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin başlangıcı olması açısından büyük önem taşıyan ve sevgisinin bir göstergesi olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu düşüncelerle tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu ve mutlu olsun.”

CUMHURBAŞKANI AKINCI MESAJ YAYIMLADI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, temel hedeflerinin gençlere daha güzel, daha aydınlık bir gelecek hazırlamak olduğunu söyleyerek, “Bu duygu ve düşüncelerle başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı mesajında şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, kanımca en büyük sorumluluğumuz, genç kuşaklarımızın her yönüyle iyi yetişmelerini sağlayacak olanakları yaratmak ve onları gelecek belirsizliğinden kurtarmak olmalıdır.

Daha iyi eğitimli ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı nesillerle geleceğe emin adımlarla ilerleyebiliriz.

Nisan 2015 seçimlerinde halkımızın onayladığı Cumhurbaşkanlığı vizyonu çerçevesinde, Kıbrıs sorununa hızlı bir biçimde çözüm bulmak arzusundayız. Bu çerçevede, müzakere sürecini iyi niyetle başlatmış bulunuyoruz. İyi bir başlangıç yaptığımızı ve sonunun da iyi gelmesi için yoğun çaba harcayacağımızı yinelemek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ “ATAMIZIN YAKMIŞ OLDUĞU BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ SÖNDÜRMEYECEĞİZ”

Atatürkçü Yaşam Derneği “96 yıl önce atamızın yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz”

Dernek Genel Başkanı Ahmet İşcan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra itilaf devletlerinin Anadolu’nun çeşitli bölgelerini işgal etmeye başladıklarını anımsatarak, özetle şunları aktardı:

“Mustafa Kemal Paşa İstanbul’daki zayıf kadro ile vatanın kurtarılamayacağının farkındadır. Herkes mutsuzdur. O ise her şeyin bitip kaybolduğunu kabul etmiyordu. Arkadaşlarıyla konuşuyor, tartışıyor, çözüm yolları araştırıyordu. Sonunda kararını verdi. Anadolu’ya geçecekti. Orada milli teşkilat kurup mücadeleye başlayacaktı. Tek güvencesi Türk Milleti’nin bağımsızlık ve mücadele aşkıydı

16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan hareket ederken 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı böylece Milli Mücadele başlamış oldu. Kurtuluşun Milli egemenliğe dayanan, kayıtsız, şartsız, bağımsız yeni bir Türk devletini kurmakla mümkün olabileceğini biliyordu.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Bu hareket Türk Milleti’nin tarihinde de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Bu nedenle, 19 Mayıs tarihinin, Türk tarihinde özel bir yeri vardır ve milli bayram olarak kutlamaktayız.”

Bizler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkı olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini örnek alıp kendi mücadelemizle harmanlayarak 20 Temmuz 1974 tarihinde mücahit ile Mehmetçiğin buluşması neticesinde ve ilk mücadele liderimiz olan Dr. Fazıl Küçük’ün öngörüleri ışığında verilen onurlu mücadele sonunda ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni 15 Kasım 1983 yılında bağımsızlık mertebesine ulaştırmanın gururunu yaşamaktayız.” 

TAÇOY: “GENÇLİK, BUGÜNLERİMİZİN SİGORTASI, GELECEĞİMİZİN DE TEMİNATIDIR"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, gençliğin bu günlerin sigortası, geleceğin de teminatı olduğunu kaydetti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Taçoy, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü gün olduğunu belirtti.

Taçoy mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Gençlik, bu günlerimizin sigortası, geleceğimizin de teminatıdır. Yapılan en büyük yatırım gençlere yapılan yatırımdır. Gençlerine önem veren toplumlar geleceğe umutla ve güvenle bakabilirler. Bu nedenle bu sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalıyız ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çok  çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum”.

ÖZGÜRGÜN: “KIBRIS TÜRKÜ’NÜN GELECEĞE UZANAN YOLUNU 19 MAYIS GÜNEŞİNİN HEP AYDINLATACAĞINA İNANIYORUM”

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türkü’nün geleceğe uzanan yolunu 19 Mayıs güneşinin hep aydınlatacağını belirterek, “Bu coğrafyada sonsuza dek özgür ve egemen olarak yaşanacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Özgürgün, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecan içinde kutladıklarını belirtti.

Hüseyin Özgürgün, mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duydukları büyük Türk ulusunun kaderini değiştiren dönüm noktası olan  19 Mayıs 1919 tarihinin Türk gençliğine özgürlük ve egemenlik yolunda güneş olduğunu dile getirdi. Özgürgün, Türk gençliğine güvenen Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlığın ve özgürlüğün ancak gençler sayesinde korunabileceğinin idraki içerisinde kurtuluş savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs tarihini, “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak, güvendiği ve inandığı Türk gençliğine armağan edildiğini kaydetti.

Özgürgün mesajında şu ifadeleri kullandı:

“O nedenle, bugünü çok iyi önemsemeli, kavramalı ve gelecek nesillere aktarılmasında azami gayreti göstermeliyiz. Çünkü gençliğimiz geleceğimizdir, gençliğimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmakla eş anlamlıdır.

Genç devletimizde geçmişini bilen ve geleceğini düşünen, bilinçli, üretken, tarihimizi ve kültürümüzü özümsemiş, ülkesini seven, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürüme kararlılığı olan kuşaklar yetiştirmek, hepimizin görevi olmalıdır. Bu gençler adada sonsuza dek, egemen ve özgür bir halk olarak yaşama yolunda önemli görev ve sorumluluklar üstleneceklerdir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dilek ve sevgilerimle kutlarken Kıbrıs Türkünün geleceğe uzanan yolunu 19 Mayıs güneşinin hep aydınlatacağına, bu coğrafyada sonsuza dek özgür ve egemen olarak yaşayacağımıza yürekten inanıyorum”.