Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin geçtiğimiz cuma günü başladığı “2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” görüşme programında değişiklik oldu.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, 18 Kasım Cuma ve 24 Kasım Perşembe günlerinin programı yeniden düzenlendi.

Buna göre, 18 Kasım Cuma günü Dışişleri Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçeleri; 24 Kasım Perşembe günü ise Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Hukuk Dairesi, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

Bakanlar Kurulu’nca 2016 yılına göre yüzde 11,42 artışla 4 milyar 987 milyon 500 bin TL olarak onaylanan 2017 bütçesi, komitede 8 günde görüşülecek ve 25 Kasım’da tamamlanarak Meclis Genel Kurulu’na havale edilecek.

UBP Milletvekili Ersin Tatar başkanlığındaki Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde, Başkan Vekili CTP Milletvekili Birikim Özgür ve üyeler DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, UBP Milletvekili Hamit Bakırcı ve CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları görev yapıyor.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİN PROGRAMI

2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’na ilişkin görüşmelerine cuma günü başlayan komite, sunumlar ve bütçenin bütünü üzerine görüşmeleri tamamlayıp, madde madde görüşülmesine başlanmasını oy çokluğuyla kabul etmişti.

2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın komitede görüşülme programının son hali şöyle:

16 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Başbakanlık bütçeleri; 17 Kasım Perşembe günü Sayıştay Başkanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçeleri; 18 Kasım Cuma günü Dışişleri Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçeleri; 22 Kasım Salı günü Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçeleri; 23 Kasım Çarşamba günü Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bütçeleri; 24 Kasım Perşembe günü Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Hukuk Dairesi, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bütçeleri; 25 Kasım Cuma günü Mahkemeler, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı ile Gelirler Bütçesi.