23. Karadenizliler Gecesi, İskele Festivali kapsamında dün gece Açık Hava Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Etkinliğe, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da katıldı.

AKÇA: “BİZİ MEMNUN EDEN KAYNAŞMANIN ÖRNEK TEŞKİL ETMESİDİR”

Büyükelçi Akça, Karadenizliler Gecesi’nde yaptığı konuşmada, “İskele’ de bizi memnun eden, kaynaşmanın diğer bölgelere de örnek teşkil ediyor olmasıdır. İskele’ de hem Kuzey hem de Güney’den göçmenler kaynaşmış durumda” dedi.

Karadeniz insanının gittiği yere uyum sağladığını, ekonomik ve sosyal hayata katkı yaptığını, bunun KKTC’de de görüldüğünü belirten Akça, “Toplumun her aşamasının parçası olmuşturlar. Bu da KKTC ile Türkiye arasındaki dostluğu ve kaynaşmayı arttırıyor” dedi.

SADIKOĞLU: “KÜLTÜRLER BULUŞMASINA VESİLE OLMAKTAN MEMNUNUZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Karadenizliler Gecesi’ne İskele Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan ve kültürlerin buluşmasına vesile olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AYGÜN: “KKTC’Yİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün ise, konuşmasında hellimi, üniversiteleri ve doğal güzellikleri ile KKTC’yi tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Büyükelçi Halil İbrahim Akça, Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa ve Karadenizliler Kültür Derneği’nin İskele Sorumlusu Mustafa Yıldız’ a plaket takdim etti.