Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, etkinlikler kapsamında 30 Mart’ta, “Okuyalım Eğlenelim” sloganıyla çocuklara yönelik seramik çalışması, yüz boyama, çeşitli oyunlar, müzik dinletisi, ayraç boyama ve imzalama, masal anlatma ve birçok sürpriz faaliyet yer alacak; 3.Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi’nin açılışı yanında, kütüphaneyi en çok kullanan çocuklara hediyeler de verilecek.

Birçok eğitimci, şair, yazar ve müzisyenin gönüllü katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenecek ve saat 10.00’da başlayıp 16.00’ya kadar sürecek  program çerçevesinde çocukların velileri ile öğretmenlerinin de unutulmadığı; “Kıbrıslı Şair ve Yazarlar ile Söyleşi ve İmza Günü”nde Altay Burağan, Ayşe Tural, Ayşen Dağlı, Bülent Dizdarlı, Ejdan Sadrazam, İsmail Bozkurt, Mahmut İslamoğlu, Orkun Bozkurt ve Özlem Çatal Eserer’in  yer alacağı kaydedildi.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Türkiye Cumhuriyeti ile eş zamanlı kutlanmakta olan Kütüphane Haftası boyunca gerçekleştirecekleri etkinliklerle, bireylerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Çok özenerek hazırladıkları Kütüphane Haftası etkinliklerine tüm halkı çocuklarıyla birlikte katılmaya davet eden Tunçalp, “Şair ve yazarlarımıza kitaplarımıza, kütüphanelerimize ve zengin kültürümüze sahip çıkalım” çağrısında bulundu. Düzenlenen etkinliklere katkı koyanlara teşekkür eden Tunçalp, etkinlikler içerisinde günün gelişen teknolojisi nedeniyle kaybolmakta olan değerleri de canlandırmaya çalıştıklarını vurguladı. 

4 NİSAN’A KADAR TÜM HALK KÜTÜPHANELERİNDE DE ETKİNLİKLER OLACAK

Kütüphane Haftası boyunca 4 Nisan’a kadar Kültür Dairesi’ne bağlı tüm halk kütüphanelerinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Hazırlanan program çerçevesinde, Mehmetçik Halk Kütüphanesi’nde 30 Mart’ta saat 09.30’da “Şair Şirin Zaferyıldızı ile Söyleşi ve İmza Günü”, 31 Mart’ta saat 12.30’da “Yazar Bahar Atma Soy ile Söyleşi ve İmza Günü” yer alacak. 1 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da Güzelyurt Halk Kütüphanesi’nde “Kütüphanede Masal Dinliyoruz” etkinliği, 2 Nisan Perşembe günü ise Girne Halk Kütüphanesi’nde saat 19.30’da Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Toplumsal Duyarlılık” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. 2 Nisan’da ayrıca İskele Halk Kütüphanesi’nin “Kütüphanede Şenlik Var” başlığı altında düzenlediği saat 10.00’da İskele Belediye Gazinosu’nda başlayıp kütüphanede devam edecek masal anlatma, yüz boyama, resim yapma ve gitar dinletisi faaliyeti de yer alacak.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, Akdoğan Halk Kütüphanesi’nde de 31 Mart Salı günü saat 10.00’da Aysun Gürsoy ile “Çocuk, Genç ve Yetişkinlerin Kişisel Gelişimi” başlıklı söyleşi, 2 Nisan  Perşembe günü ise saat 11.30’da “Şair/Yazar Mustafa Malkoç ile Söyleşi ve Şiir Dinletisi” yer alacak. Etkinlikler 3 Nisan  Cuma günü saat 10.00’da Gazimağusa Halk Kütüphanesi’nde düzenlenecek “Şair Şirin Zaferyıldızı ile Söyleşi ve İmza Günü” ile devam edecek.

51. Kütüphane Haftası 4 Nisan Cumartesi günü Lefkoşa’da Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde saat 11.00’de başlayacak “VII. Masal Günleri” etkinliği ile tamamlanacak. Kültür Dairesi’nin geleneksel olarak sürdürdüğü Masal Günleri etkinliği her yıl Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde başlatılıp on beş gün arayla Haziran ayına kadar devam ediyor.