Taner ULUTAŞ

Aydınköy’de hayvancılık yapan Aygün Yınal isimli vatandaş, 79 hayvanının öldüğünü, hayvanların ölümünün Brusella hastalığından kaynaklandığından şüphelendiğini belirterek, Güzelyurt Veteriner Dairesi’ne başvurduğunu ancak, Daire’den veterinerlerin kan tahlili için ilgilenmediğini savundu.

Gazetemize ulaşan Aygün Yınal isimli vatandaş, 1 ayda 10 hayvanın öldüğünü, toplam 214 hayvandan 135 hayvanının kaldığını söyleyerek, bu durumu bildirdikleri Güzelyurt Veteriner Dairesi’nin ilgisiz kaldığından şikâyetçi oldu. Aygün Yınal isimli hayvan üreticisi gazetemize şöyle konuştu:

 

“79 HAYVANIM ÖLDÜ”

“214 hayvandan 135 hayvanımız kaldı. 1 ayın içinde 10 hayvan öldü. Kurban Bayramı’ndan önce Veteriner Dairesi’ni aradım ve Daire’ye giderek, hayvanların öldüğünü söyledim, hiçbiri gelip bakmadı.”

 

“VETERİNER DAİRESİ İLGİLENMEDİ”

Brusella hastalığından şüphelendiğini ve Veteriner Dairesi’ne başvurduğunu ancak, Daire’den veterinerlerin kan tahlili için ilgilenmediğini belirten Yınal, As TV’de yayınlanan Taner Ulutaş’ın canlı yayın programına bağlanarak, şikâyetini aktarması üzerine ise dün Veteriner Dairesi’nden veterinerlerin, ağılına giderek hayvanlardan tahlil için kan alındığını belirtti.