Tuğçe Ülkü Aydın

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Küçük Orta Boy İşletmeleri Geliştirme Merkezi (KOBİGEM), “Girişimcilik Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları bugün düzenlenen törenle verildi.

Tören; Kalkınma Bankası Konferans Salonu’nda Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Girişimcilikle ilgili eğitim, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesinde hizmet veren KOBİGEM aracılığı ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin ve Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) mali desteği ile verildi.

KKTC Girişimcilik Projesi kapsamında Şubat 2016’da açılan çağrıya KKTC’de iş kurmak isteyen 412 kişi başvurarak, Mart 2016 sonunda tamamlanan değerlendirmeler sonucunda 100 aday “Girişimcilik Eğitim Programı”na katılmaya hak kazandı.

“Girişimcilik Eğitim Programı”na katılan girişimci adaylarından 92’si eğitimleri başarı ile tamamlayarak projenin danışmanlık aşamasına katıldı.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan 92 girişimci adayı ile bire bir danışmanlık görüşmeleri ile her adayın iş planı özelinde yönlendirmeler gerçekleştirilecek, ayrıca program kapsamında eğitim, danışmanlık ve hibe desteği sağlanacak.

Bugünkü törende, sırasıyla KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Sertifika Programı katılımcısı Hüseyin Nurçin, TEB KKTC Ülke Müdürü Tevfik Satıroğlu, Girişim Eğitim ve Danışma Merkezi Kurucu Ortağı Adnan Şahsuvar ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun birer konuşma yaptı.

SERTOĞLU

Törende ilk konuşmayı yapan KOBİGEM Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu, girişimcilik projesini yürütmek için ciddi yol kat ettiklerini belirterek, projenin finansmanının TC tarafından sağlandığını söyledi.

Programa 412 başvuru aldıklarını ifade eden Sertoğlu, şu anda 92 kişinin programı tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını kaydetti.

NURÇİN

Sertifika Programı katılımcısı Hüseyin Nurçin, programın önemine işaret ederek, kendilerine bu eğitim imkanını sağlayan herkese teşekkür etti.

SATIROĞLU

TEB KKTC Ülke Müdürü Tevfik Satıroğlu da, TEB’in TC’de girişimcilik konusunda yaptığı çalışmalara değindi.

Türkiye’deki çalışmaları çok başarılı bir şekilde yürüttüklerine işaret eden Satıroğlu, bu çalışmanın KKTC’de de yapılması için katkı koymaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Eğitim programının gayet başarılı bir şekilde yürütüldüğünü aktaran Satıroğlu, programın her yönüyle, günlük hayata uygun olmasının önemine işaret etti.

ŞAHSUVAR

Girişim Eğitim ve Danışma Merkezi Kurucu Ortağı Adnan Şahsuvar da törende yaptığı konuşmada, 100 kişinin eğitim aldığı programdan, 92 kişiye sertifika verilecek olmasının  büyük bir başarı olduğuna vurgu yaptı.

Program içeriği hazırlanırken çok çalıştıklarını ifade eden Şehsuvar, programda hiçbir şeyin eksik olmaması için çalıştıklarını kaydetti.

1466514447.jpg

ATUN

Törende son konuşmayı yapan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da, uygulanan her yeni proje gibi, bu projenin de kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.

Hükümete geldikleri 2009 yılında, ülkede Kobi alanında girişimciler için hiçbir çalışma olmadığını ifade eden Bakan Atun, bu konuda bir program oluşturarak, girişimler yaptıklarını anlattı.

Girişimcilerin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Atun, yapılan çalışmalara örnekler verdi.

TEB’in ilk kez bir projelerine ortak olduğunu söyleyen Bakan Atun, girişimcilik merkezinin kendilerine kazandırdığı 92 adaya verilen eğitimin, hibeden değerli olduğunu sözlerine ekledi.

1466514446.jpg