Gazimağusa’da önceki akşam alacak verecek meselesi yüzünden Afrikalı öğrenciler arasında kavga çıkan kavga sonucu tasarruflarında 164 miligram Hint Keneviri türü uyuşturucu madde bulunan Haruna Al Rasheed Sani Daura ile Mohammad İnuwa Garba tutukluluk sürelerin dolmasının ardından dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı

Nadire BAHADİ

“Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlaması ile haklarında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Mahkemenin uygun gördüğü nakdi ve kefil kefaleti teminat şartlarını yerine getiremeyen üniversite öğrencisi yabancı uyruklu zanlılar hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

Polis soruşturmasını tamamladı

Kavga ve yaralama suçlaması ile ilgili tutuklanan zanlıların evinde Narkotik ekipler tarafından yapılan aramada uyuşturucu madde bulunması ile ilgili polis zanlılar hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Polis memuru Hüseyin Özdesoy’un mahkemede verdiği ifadeye göre kavga meselesi ile ilgili tutuklanan zanlı Haruna Al Rasheed Sani Daura’nın evinde yapılan aramada Mohammad İnuwa Garba ile ortak kullandığı yatak odası içerisinde bulunan uyuşturucu maddenin devlet laboratuarından gelen sonuca göre 164 miligram Hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğunu söyledi.

Zanlıların birlikte kaldığı evin içinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı içerdiğine inanılan bir adet öğütücü ve yine uyuşturucu madde kalıntısı içeren 5 adet sigara izmariti bulunduğunu anımsatan Özdesoy zanlıların zanlıların yakın tarihte işledikleri benzer suçlar nedeni ile teminata bağlı olduklarını kaydetti. Özdesoy üniversite öğrencisi olan zanlı Haruna Al Rasheed Sani Daura ile Mohammad İnuwa Garba’nın yargılanma sürecinde mahkemede hazır bulunmalarını temin etmek maksadı ile teminata bağlanmalarını talep etti.

Teminat şartları ağır geldi

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, uyuşturucu zanlılarının yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak kimlik ve pasaportlarına el konulmasına ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ülkede bulunduklarına dair imza vermelerine direktif verdi. Toroslu ayrıca zanlıların 20’şer bin TL nakdi teminat yatırmalarına ve KKTC vatandaşı 1 kefilin zanlılar lehinde 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Zanlılar mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyip hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.