Kuzey Kıbrıs’a farklı tarihlerde giriş yapan ve üzerlerinde uyuşturucu bulunan Şakir Ollaç ile Hayrettin Kerpiç, hapse mahkûm edildi

Kuzey Kıbrıs’a farklı tarihlerde giriş yapan ve Ercan Havalimanı’nda narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği kontrollerde üzerinde uyuşturucu bulunan Şakir Ollaç ile Hayrettin Kerpiç, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hapse mahkûm edildi.

Ercan Havalimanı’nda üzerinde yapılan aramada 389 miligram Eroin türü uyuşturucu madde bulunan Şakir Ollaç ile yine Ercan’da çorabının içinde 3 gram 510 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunan Hayrettin Kerpiç, 45’er gün hapse mahkûm edildi. 

Ağır ceza heyeti, farklı türde uyuşturucu madde ile yakalanan iki sanığa aynı süre hapis cezası vermeyi uygun buldu. 

Sanık Ollaç’ın 6 Mart tarihinde ülkeye giriş yaptığı esnada narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerinde arama yapıldığı ve tasarrufunda 389 miligram Eroin türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. Sanık Kerpiç’in ise 18 Şubat tarihinde Ercan Havaalanında muhaceret işlemleri için beklerken narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu çorabının içerisinde 3 gram 510 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiği açıklandı. 

İkisi de gönüllü ifade verdi

Sanık Ollaç ile sanık Kerpiç’in gönüllü ifade verip davalarını kabul ettiğini belirten ağır ceza heyeti, sanıklar hakkında karar verirken sosyal durumlarının da göz önünde bulundurulduğunu kaydetti.
Heyet,sanık Ollaç’ın eşinin hamile olduğunu ona bakmakla yükümlü olduğunu, sanık Kerpiç’in ise çalışma izni ile ülkede bulunduğunu ancak işlediği suçtan dolayı işini kaybettiğini belirtti. Heyet, cezaevinde yargılanmayı bekleyen her iki sanık hakkında 45’er gün hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını açıkladı. Sanık Şakir Ollaç 11 Mart, sanık Kerpiç ise 3 Mart tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı bekliyordu.