Ak Hayatlılar Dayanışma ve Kültür Derneği, “CTP-DP Hükümetinin çıkardığı muhaceret yasasının kabul edilecek bir yanı, tutulacak bir tarafı olmadığını” ileri sürdü.

Dernek Başkanı Mehmet İpek, yazılı açıklamasında, 2004 yılında CTP’nin  yurttaşlık yasasında vatandaşlık hakkını  5 yıldan 15 yıla çıkardığını, 2008 yılında UBP’nin iktidar olduğunu, aynı yasa  üzerinden devam ettiğini savunarak, “Bu demektir ki al birini vur öbürüne” dedi.

CTP-DP iktidarının işinin gücünün muhaceret  yasasıyla oynamak olduğunu, KKTC’nin nüfusunu Güney Kıbrıs’a karşı azınlığa düşürmek olduğunu iddia eden İpek, “CTP, DP ve UBP’nin, 1974’ten bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nden gelip KKTC’yi benimsemiş, yurt bilmiş, vatan bilmiş, ‘yavruvatan’ demiş, vatandaşlığı hak edenlerin yanında durmadığını” öne sürdü.

İpek, “Şu an yüzlerce kardeşimiz Anadolu’nun her kesiminden gelmiş, 9-10-11-12 çalışma izinleri kesintisiz olup vatandaşlık almaya hak kazanmışlardır. Bu insanlar polisten temiz, yani sabıka kaydı, yani karakter belgesi alacak kadar temizdirler. Peki, neden bu insanlara vatandaşlık vermeyeceksiniz? Bu insanlara vermeyeceksiniz  de kimlere  vereceksiniz?” dedi.