İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, "Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere süreci devam ederken bizler de KKTC'nin yapılanma sürecini en üst noktaya taşımalı ve gerekli adımları bugün yaptığımız kurumsal yakınlaşma, kurumsal iş birliği ve temaslarla ileriye taşımalıyız" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen heyetler arası görüşme sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala ile ortak basın toplantısı düzenleyen Akansoy, Kıbrıs çözüm sürecinin canlı ve dinamik bir süreç olduğunu belirtti.

2016 yılında Kıbrıs'ta kalıcı çözüme yönelik olası gelişmelerin herkesin beklentileri arasında olduğunu kaydeden Akansoy, "Elbette bu sürede Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere süreci devam ederken bizler de KKTC'nin yapılanma sürecini en üst noktaya taşımalı ve gerekli adımları bugün yaptığımız kurumsal yakınlaşma, kurumsal iş birliği ve temaslarla ileriye taşımalıyız" dedi.

Bakanlıkta çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Akansoy, KKTC'nin çağdaş modern bir devlet seviyesine gelmesi ve kendi kendine yeten, kendi kendini yöneten bir düzeye ulaşmasının hükümetinin en büyük hedefi olduğunu kaydetti.

KKTC'nin yeni yatırımlara, yeni ekonomik gelişmelere açık, bakir bir alan olduğunu dile getiren Akansoy, "Bu alanın planlı ve düzenli şekilde yatırımdan kendi payını alması bizim için oldukça önemi bir konu. Bu çerçevede son zamanlarda yatırıma dönük pek çok talep aldık ve bunları oldukça yapıcı şekilde değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

KKTC'nin gelişmesinde Türkiye'nin rolünün önemine işaret eden Akansoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son zamanlarda özellikle suyun gelişiyle oluşacak yeni imkan ve olanaklar, yeni ekonomik, siyasi ve sosyal gelişmeler Kıbrıslı Türkler için önemli bir avantaja dönüşecektir. Anadolu insanının kendi suyunu Kıbrıslı Türklerle paylaşması büyük bir örnektir. Bundan dolayı halkımızın minnettarlığını ve teşekkürlerini paylaşmak istiyorum. Bundan sonra bizler çok daha yakın çalışacağız. Sayın Bakanla çok güzel bir temasımız oldu. Elbette atacağımız adımlar kurumsal adımlar olacaktır. Hep birlikte KKTC'nin gelişmesi yönünde Türkiye ile çalışmalarımızı ileriye taşıyacağız."