İçişleri Bakanı Asım Akanso'un kız kardeşine ait Yeniboğaziçi köyünde bulunan ve kaçak kat konusunda mahkemelik olan ev ile ilgili Bakan Akansoy açıklama yaptı.

Akansoy'un açıklaması şöyle: 

"Geçtiğimiz günlerde Sevgili arkadaşım Cenk Diler de şimdi bahsedeceğim konuyu gündeme getirmişti… Aslında son zamanlarda toplum olarak yaşadığımız kritik gelişmeler, yaşanan bariz bilgi kirliliği neticesinde orataya çıkan toplumsal öfke patlamaları, neredeyse hiçbir konuyu sağlılıklı tartışamama ortamı hepimizi toplum olarak kısır bir döngü içerisine soktu. Bu yaşananlar üzerine herkes, şapkasını önüne koyup nasıl bu noktaya vardık diye düşüneceğine, kişisel hesaplar yaparak birbirine gol atma derdine düşmüş durumda. Elbette ki kamusal ve göz önünde bir figür olduğumuzdan bizim de bu öfkeden nasibimizi almamızı isteyen arkadaşlar mevcut. Bir süreden beridir bir çok basın kuruluşuna şahsım aleyhine yayın yapılması için çeşitli merkezlerden, çoğu da asılsız olan bilgiler servis ediliyor.

Örneğin kız kardeşim Seray Gürün'a ait olan bir ev ve söz konusu evin bir bölümünün kaçak statüsünde olması kimileri için büyük bir malzeme olmuş. Bahse konu bu olay bir dönemden beri yargıya intikal etmiş durumdadır. Kaçak yapılaşma konusu en çok dikkat ettiğimiz, çalıştığımız ve asla taviz vermediğimiz konuların başında gelir ve gelecektir. Bu olayda da kaçak bölümlerin yıkılması için gereken neyse yapılacaktır. Nitekim söz konusu olayda Davalı konumundaki kız kardeşim Seray Gürün, mahkeme yolu veya idari kararla, ilgili bölümün yıkımını kabul ettiklerine dair tarafımıza yazılı beyanda bulunmuştur. Ancak benzer durumda 2 dava olması nedeniyle ve her iki olaya da aynı muamelenin yapılması için mahkemeye bir öneri yapılmış ve mahkeme ertelenmiştir. Yıkımın yapılması konusunda herhangi bir tereddüt yoktur.

Kaçak yapılaşmaya tahammülümüz yoktur, en yakınlarımız da bunun istisnası değildir ve olamaz. Kendi siyasi ajandaları doğrultusunda bizi yıpratmak için pusuda bekleyen arkadaşlara kolaylıklar dilerim."

12699325_10153922915517603_1477837900_o.jpg

26 Ocak 2016 tarihli belge de ise İçişleri Bakanlığına bağlı olan Merkez Kaymakamının ilgili davayı geri çektiği görülüyor.

Milletvekili Erdal Öznek'in de evinin durmu ayni.