Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, yeni narenciye sezonunun kapanmasına kısa bir süre kalmasına rağmen, geçen yılın ürün bedellerinin hala ödenmemesinin düşündürücü olduğunu kaydetti.

Akçın, Cypfruvex’in yeni sezonda ürün alıp denge unsuru olmasını istediklerini vurguladı.

Turgut Akçın yaptığı yazılı açıklamada, dört aydır üretici ile alay edildiğini, buna karşın üreticiye alacaklarını ödemeyen Cypfruvex’e son günlerde birçok istihdam yapıldığını savundu.

Faaliyet göstermeyen bir kuruma istihdam yapmanın hiçbir maksada hizmet etmeyeceğini kaydeden Akçın, sezon başı Ziraat Bankası ile ödeme sorunu çözülmüş olsaydı Cypfruvex’in alacağı kredi ile ürün alıp ihracat yapma olasılığı bulunduğunu kaydetti.

Akçın, gerekenler yapılsaydı 5-10 bin ton ürün ihraç etme olasılığı bulunduğunu ancak sorunu sürüncemede tutup ürün bedellerinin ödenmemesinin ve Cypfruvex’in devreye girmemesinin düşündürücü olduğunu ifade ederek şunları vurguladı:

“Bu yıl ürün; Türkiye de don olması nedeni ile dalında kalmayabilir, ancak bizim istediğimiz Cypfruvex’in faal olup ürün alarak denge unsuru olmasıdır. Hükümetin de desteğinin bu kurumun arkasında olmasını arzu ediyoruz.”