Bahadır Ayna

Akdoğan’da geçtiğimiz yıl büyük tepki toplayan ve çok sayıda köpeğin ölümü ile gerçekleşen olayın bir benzeri yeniden yaşandı. Sahipli ya da sahipsiz çok sayıda köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yollara atılan zehir paketlerini yiyerek öldü.

Akdoğan’da ikamet eden Çağrı Çelikkanat, Havadis’e ulaşarak, bölgede kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürüldüğünü söyledi.

Çelikkanat, geçen yıl da aynı olayın yaşandığına vurgu yaparak yetkililerin bölgeye en kısa zamanda bir barınak yapmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ise bölgeye bir barınak yapmanın artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz de yetkililerin sokak hayvanlarının güvenliği için hiçbir şey yapmamasından yakındı ve polise sokak hayvanlarının katledilmesi olayı ile ilgilenmesi yönünde çağrıda bulundu.

Hayvan katliamının cezasız kalmaması gerektiğini savunan Demirsöz, “Hayvan Refahı Yasası” kapsamında her belediyenin kendi bölgesine bir barınak yapma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.

Geçen yıl da aynı olay oldu

Havadis bu konuyu “Katliam bu kez Akdoğan’da” başlığı ile 2014 yılının Temmuz ayında yine ele almıştı. Geçen yıl aynı bölgede yaşanan olayda birçok köpek, makarnaların arasına öldürücü kimyasal madde karıştırılarak öldürülmüştü. Bu kez sokak köpeklerinin hangi yöntemle öldürüldüğü ise henüz bilinmiyor.

Latif: Araştırma başlattık

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, Akdoğan’da katledilen köpeklerle ilgili araştırma başlattıklarını kaydetti.

Latif, bölgeye artık barınak yapmanın şart olduğunu söyledi. Ahmet Latif, “Hayvan Refahı Yasası” yapılırken hiçbir belediyeden görüş almadılar, şimdi de bütün sorumluluğu belediyeye yüklüyorlar” şeklinde konuştu. 

Demirsöz: Hiçbir şey yapılmıyor

Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz, yetkili kurumların sokak hayvanlarının güvenliği için hiçbir şey yapmadığını söyledi, hayvan katliamının cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.

Demirsöz, Tarım Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamaya göre, “Hayvan Refahı Yasası” kapsamına 6 kişinin köpeklere eziyet etmek suçundan 2 veya 4 asgari ücret ile cezalandırıldığını ve kendisinin de bu cezanın arkasında olduğunu ekledi.

“Polisten ilgi bekliyoruz”

Oya Demirsöz, geçen haftalarda Lefkoşa Surlariçi Bölgesi’nde, bazı duyarsız vatandaşların yollara zehir attığını ve o bölgede gezen sahipli köpeklerin bu zehirleri yiyerek öldüğünü anlattı.

Demirsöz, konu olay ile ilgili polise şikayette bulunduklarını fakat ilgilenen olmadığını iddia etti.

“Her belediye barınak yapmak zorunda”

Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz “Hayvan Refahı Yasası” kapsamında, her belediyenin kendi bölgesine bir barınak yapmak zorunda olduğunu kaydetti.

Demirsöz, hiçbir belediyenin yasaya uymadığını öne sürerek bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Oya Demiröz, “Madem Hayvan Refahı Yasası uygulanmayacak neden çıkartıldı? Bu yaşananlardan dolayı üzüntü duyuyorum” şeklinde konuştu.