Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda, sayaçların GPRS teknolojisi ile ‘Uzaktan Sayaç Yönetim Sistemi’ne entegre edilmesi yönündeki ilk adım 2009 yılında Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından atıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 2009’dan bu yana çıkan ihalelerde toplamda 89 bin 880 telemetri hattı aldı, bugün aktif olarak 48 bin 267 hat ile hizmet veriyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca: “Son 6 yıldır ülkemizdeki pek çok kuruma olduğu gibi Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na da teknoloji desteği veriyoruz. Bu önemli yatırımın olumlu sonuçlarını izlemekten gurur duyuyoruz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) son 6 yıldır en ileri teknoloji ile ‘Uzaktan Sayaç Yönetim Sistemi’ hizmeti verdiğini belirterek, “Bu önemli yatırımın sonuçlarını izlemekten gurur duyuyoruz” dedi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, 2009’dan bu yana çıkan ihalelerde toplamda 89 bin 880 telemetri hattı aldı, bugün aktif olarak 48 bin 267 hat ile kuruma hizmet veriyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca yaptığı açıklamada, teknoloji ve iletişim alanındaki yatırımlarını, tüm ülkeyle paylaşmanın kendileri için son derece önemli olduğunu belirtti.

Karaatamaca yaptığı açıklamada ayrıca, “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda 6 yıl önce 20 bin sayaçla başlattığımız işbirliğini, geçtiğimiz yıl sonuçlanan ihale ile 50 binin üzerine taşıdık. Bu önemli yatırımlar, halkımıza kazanım ve avantaj olarak geri dönmüştür. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yakaladığı bu ivmenin gururunu tüm halkımızla paylaşıyoruz” dedi.
 

İlk adım 2009’da

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında ‘Uzaktan Sayaç Yönetim Sistemi’ ihalesi ilk kez 2009 yılının Aralık ayında sonuçlandı.

Bu dönemde, Kuzey Kıbrıs Turkcell, 20 bin 800 sayacın GPRS teknolojisi ile ‘Uzaktan Sayaç Yönetim Sistemi’ne entegre edilmesi yönündeki ilk adımı attı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 5 Kasım 2014’te yapılan telemetri ihalesinde 33 bin, 23 Mart 2015’te sonuçlanan ihalede ise 36 bin uzaktan erişimli akıllı sayacı daha KIB-TEK’in hizmetine sundu.

“Dünyayla eş düzeyde”

“Son 6 yıldır ülkemizdeki pek çok kuruma olduğu gibi Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na da teknoloji desteği veriyoruz” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, bu önemli işbirliğinde ulaşılan başarının, uluslararası pek çok uygulamayla  eş düzeyde olduğuna dikkat çekti.

Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Turkcell mühendislerinin tüm dünyada konuşulan uzman kadroları ve mobil teknolojinin getirdiği avantajlar sayesinde, hiçbir erişim sorunu yaşanmadan, sayaçların uzaktan yönetimi anlamında önemli sonuçlar ortaya çıkıyor. 89 binin üzerinde akıllı sayaç, hem kaçakların önlenmesi hem de maliyette sağladığı tasarrufla, yeni yatırımların da önünü açmıştır. Bu başarıdan dolayı Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu yönetimi ve değerli uzmanlarına da teşekkür ediyoruz”