Kıb-Tek’ten verilen bilgiye göre, Kıb-Tek binasında gerçekleştirilen toplantıda sıkıntılarını dile getiren Esnaf ve Zanaatkar Odası heyetiyle Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve Genel Müdür Mehmet Salih Gürkan görüştü.

AKİM: "HEDEF ARZ GÜVENLİĞİ VE EN MAKUL ELEKTRİK ÜRETİMİ"

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası yetkililerinin görüşmede, “çifte fatura ödediklerini ve fiyat uygunluğu talep ettiklerini” dile getirdiği belirtilen açıklamada, İsmet Akim de, kurumun hiçbir kar amacı gütmeden esas hedefinin; “arz güvenliği ve en makul elektriği üretmek” olduğunu vurguladı.

GÜRKAN: "AŞIRI FİYAT FARKI OLMAYACAK"

Mehmet Salih Gürkan ise, yapılacak düzenleme ile tarifeler arası bir dengenin sağlanacağını, böylece en yüksek tarife ile en düşük tarife arasında aşırı fiyat farkı olmayacağını dile getirdi.

Tarifelerde yapılacak indirimin kademe kademe yapılmasının planlandığını, böylece indirimlerde kalıcılık sağlanacağını belirten Gürkan, “Son 6 yılda Üretim İletim ve Dağıtım şebekesine hiç yatırım yapılmadı. 2012-2013 yıllarında yakıt fiyatlarındaki artışa uygun olarak tarife düzenlemesi yapılmadığı için 176 milyon TL’lik bir borç miktarı oluşmuştur. Kurumun hiçbir kar amacı gütmeden, tüm kazancını maliyetlere harcamaktadır” şeklinde konuştu.

Gürkan, bir sonraki görevin “maliyet bazlı bir düzenlemeyle tarifelere indirim uygulamak” olduğunu belirtti.

Öte yandan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası'ndan yapılan açıklamada, Oda yetkilileri ziyarette kurumun özerkliği, elektriğin arz güvenirliliği ve elektrikte indirime gidilmesi konularında hükümete çağrıda bulunarak, bu konularda adım atılmasını istedi.

Oda Başkanı Mahmut Kanber, elektriğin elzem tüketim maddelerinin başında geldiğini vurgulayarak, esnaf ve zanaatkarlar için de en büyük girdi olan elektrikte indirim konusunda çalışma yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi.