Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, ülkedeki elektrik direklerine led ampuller takılması ile ilgili BRT’ye açıklama yaptı.

İsmet Akim Lefkoşa bölgesinde led ampullerin takılmasının tamamlandığını, diğer bölgelere ise led ampullerin 1 ay içerisinde monte edilmeye başlanacağını kaydetti.

Led ampullerin takılması ile üretilen elektirik miktarının 46 milyon kilovat saatten 4,6 milyon kilovat saate düşeceğini belirten Akim, bunun ciddi anlamda bir tasarruf getireceğini vurguladı.

Akim, “Biz vatandaşa mı yansıtacağız yoksa belediyelerin sokak ışıkları aydınlatma görevi üzerinden belediyelerin tahsis etmiş olduğu vergilerin yerine onlar adına tahsil ederek belediyelere mi vereceğiz noktasını siyasilerle tartışacağız” dedi.

Bazı belediyelerle Kurum arasındaki anlaşmazlığa değinirken ise Akim, Kıb-Tek’in ürettiği ürünün karşılığını almak istediğini ifade etti.

İsmet Akim, “Bu belediye de olabilir devlet de olabilir başka bir kurum da olabilir. Biz sattığımız ürünün bedelini tahsis etme peşindeyiz yoksa belediyelerin sokak ışıklarının vergisini alma derdimiz olmaz” dedi.

Akim, Elektrik Kurumu’nun ayda 6 buçuk milyon TL vergi ödediğini açıklarken, Devletin ise, Kuruma olan 100 milyon TL civarındaki borcunu ödemediğini belirtti