Reşat Akar, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Diyalog Medya Grubu kuruluş resepsiyonuna davet etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Dış İlişkiler Koordinatörü Deniz Birinci de bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere sürecinde başarıya ulaşmak için medyaya da büyük görev düştüğünü belirterek, “Medyanın bu noktadaki önemi kanaatimce körü körüne bir şeyi desteklemek değil, uyarıcı görevini yapmak, ama asıl önemli olan, doğru bilginin topluma yansımasına aracılık etmesidir. Yorum, doğru bilgi üzerine yapıldığı zaman daha iyi bir noktaya gitmemiz mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

AKAR: “TARAFSIZ YAYINCILIK”

Diyalog Medya Grubu Genel Direktörü Reşat Akar,  Diyalog gazetesinin ikinci ve Diyalog TV’nin birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle 4 Aralık’ta resepsiyon düzenleyeceklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı davet etmek ve kendilerini anlatmak istediklerini söyledi.

“İyi bir diyalog geliştirmenin” hedefleri olduğunu kaydeden Reşat Akar, ülkede pek çok gazete ve televizyon bulunduğunu, kendilerinin iki yıl önce bu yola çıkarken, tarafsız yayın yapacak bir medya kuruluşuna ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Siyasi partiye bağımlı olmayan, tamamen devletin, halkın çıkarlarına önem veren, tarafsız yayıncılık kurduklarını kaydeden Akar, kendilerine zirve için 3 yıl hedefi koymalarına rağmen, Diyalog gazetesinin 1. yılda KKTC’de en çok satan ilk 2 gazete arasına girdiğini kaydetti.

Akar, televizyon izlenme oranlarını ölçen mekanizma bulunmadığını ancak Diyalog TV hakkında çok olumlu tepkiler almakta olduklarını da ifade ederek, sevinç ve gururlarını siyasiler, halk ve sivil toplum örgütleriyle paylaşmak istediklerini vurguladı.

“MÜZAKERELERİ OLUMSUZ ETKİLEME AMACIMIZ YOK”

Diyalog Medya Grubu Genel Direktörü Reşat Akar, Kıbrıs konusunda yürütülmekte olan müzakereleri yakından takip ettiklerini de belirterek “Toplumumuzun hassasiyetlerini yansıtmaya çalışıyoruz. Müzakere sürecini olumsuz etkileme gibi bir amacımız olmadığını belirtmek istiyorum. Arzumuz her kesimin görüşlerini yansıtarak masada sizin de elinizi güçlendirmektir” dedi.

“Sizlerden gelecek bilgilendirmeler de bizim için önemli” diyen Akar, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi.
Akar, “Size bu çetin süreçte başarılar diliyoruz” dedi.

AKINCI: “EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY…”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, “Diyalog” a nice yıllar dileyerek, “Diyalog en çok ihtiyacımız olan şey” dedi.

“Belli sonuçlara varabilmek ve sonuçların sağlıklı olması için diyalog önemli” diyen Akıncı, “Yalnız iki toplum arasında değil, kendi iç dünyamızda da gerekli olan bir şey” dedi.

Cumhurbaşkanlığı olarak diyaloğu en iyi şekilde kurmanın kendilerinin de arzusu olduğunu belirten Akıncı, zaman zaman medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmeye başladığını hatırlattı.

“ÖNEMLİ DÖNEM... 47 YILDAN SONRA BİR YERE VARMA ZAMANI GELDİ”

Önemli bir dönemde bulunulduğunu ifade eden Akıncı, 47 yıllık müzakere sürecinden sonra bir yere varmanın zamanının geldiğini, bunun genel bir hissiyat olduğunu belirtti.

Akıncı, “Aynı jenerasyondan gelmiş iki lider; Annan Planı’na ikisinin de olumlu baktığı bilinen ve birbirini bilen insanlar bu kuşağın son denemesini yapıyoruz. Başarılı olmasını istiyoruz” dedi.

Bulunacak çözümün belirli parametreleri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bunların bazılarını eşitlik, güvenlik, özgürlük ve iki kesimlilik olarak sıraladı.

Müzakere sürecinde bunları konuşup en iyi sonucu almaya çalıştıklarını belirten Mustafa Akıncı, başarıya ulaşabilmek için iki tarafın da barış ve huzur içinde yaşayabileceği, karşılıklı kabul edilebilir noktayı bulmak gerektiğini söyledi.

MEDYANIN GÖREVİ

Bu konularda toplumun diğer kuruluşlarına ve medyaya da büyük görev düştüğünü anlatan Akıncı, “Medyanın bu noktadaki önemi kanaatimce körü körüne bir şeyi desteklemek değil, uyarıcı görevini yapmak, ama asıl önemli olan doğru bilginin topluma yansımasına aracılık etmesidir. Yorum, doğru bilgi üzerine yapıldığı zaman daha iyi bir noktaya gitmemiz mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ülkede 15-16’yı bulan gazete arasında ilk ikinin yakalanmasının önemine işaret eden Akıncı, Diyalog’a başarılar diledi.