KKTC’de geçtiğimiz pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, bugün Cumhuriyet Meclisi’nde ant içerek görevi devralacak.

Seçim sonuçlarının dün ilan edilmesinin ardından bugün Cumhuriyet Meclisi’nde ant içme töreni; Cumhurbaşkanlığı’nda ise devir teslim töreni yapılacak.

Meclis’teki ant içme töreni saat 16.00’da; Cumhurbaşkanlığı’ndaki devir teslim töreni ise saat 17.30’da başlayacak.

Yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, saat 20.30’da halka açık resepsiyon verecek ve tebrik kabul edecek.

CUMHURBAŞKANI ANDI

Geçtiğimiz Pazar günü yüzde 60.5 oy oranıyla KKTC’nin 4. Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Anayasa’nın 100. maddesi uyarınca, Meclis’te şu andı okuyacak:

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ile özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ve yasalara bağlılıktan ayrılmayacağıma; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”