Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı dün akşam “Together Again” isimli iki toplumlu seramik sergisinin Saçaklı Ev’deki açılışını yaptı.

Buradaki konuşmasında sanat etkinliklerinin yaşamı daha anlamlı kıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iki toplumun sanatçılarının gerçekleştirdiği sanatsal faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Akıncı, “İki toplumun kültür ve sanat insanları çözüme ve barışa ciddi katkılarda bulunabilir, buna inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi başkanı olduğu dönemde barış için sanatsal bir adım atıldığını anımsatarak, Türkçe bir oyunun Rum tiyatrosunda sahnelendiğini hatırlattı. Akıncı, iki toplumlu sanatsal faaliyetlerin artarak devamını diledi.

ÖZTAN: “AMACIMIZ BARIŞA KATKI KOYMAK”

Kıbrıs Türk Seramikçiler Derneği Başkanı Semral Öztan ise açılıştaki konuşmasında, “Together Again” sergisinin, 2004’te bir sergi gerçekleştiren 10 Kıbrıslı Türk ve 10 Kıbrıslı Rum seramikçinin ikinci sergisi olduğunu söyledi.

SERGİNİN BENZERİ KASIM’DA GÜNEY’DE YAPILACAK

Öztan, serginin benzerinin Kasım’da Rum tarafında da yapılacağını ifade ederek, “Amacımız barışa katkı koymak, destek verenlere teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Akıncı serginin açılışını yaparak sergiyi gezdi ve sanatçılarla eserler hakkında sohbet etti.