Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup Ateş, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya görevinde başarı diledi. Ateş, ülkedeki yatırım olanaklarını ve işbirliği imkanlarını inceleyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı da işbirliklerine önem verdiklerini kaydetti. Kıbrıs sorununa çözüm bulunması durumunda ülkede yapılacak ortaklıkların daha da önem kazanacağına değinen Akıncı, gelecekte yatırım imkanlarının daha da artacağını söyledi.

Kıbrıs sorununun başlangıcından bugüne kadarki döneme ilişkin kısa bilgiler veren Akıncı, 1960 yılından beri Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki haklarının gasp edildiğini ve 1974’ten beri iki ayrı bölgede hayatın devam ettiğini belirtti.

Rumların, Avrupa Birliği’ne girmekle tüm sorunlarından kurtulamayacaklarını gördüklerini, Doğu Akdeniz’de yeni enerji yatakları keşfedildiğini söyleyen Akıncı, gelinen bu noktada tüm tarafların kazançlı çıkacağı bir anlaşma ile çözüm sağlama hedefinde olduklarını vurguladı.

Kavga ve savaşın kimseye yarar getirmediğini söyleyen Akıncı, savaşın kan ve gözyaşı getirdiğini bunun da geçmişte yaşanarak görüldüğünü belirtti.