Akıncılar'da sahipleri tarafından terk edilen köpekler Kezban Muslu'nun ağılına saldırarak 22 küçükbaş hayvanı telef etti. Köpeklerin parçaladığı 4 kuzu ise ciddi şekilde yaralandı. Kezban Muslu’nun sürüsü yaklaşık 1 ay önce yine benzer bir şekilde başı boş köpeklerin saldırısına uğramış 15 kuzu telef olmuştu. Bir ay içinde 35 küçükbaş hayvanı, başı boş köpekler tarafından telef edilen hayvan üreticisi Kezban Muslu, bölgedeki diğer hayvancıların da mağdur olmaması için özellikle güvenlik birimlerinin artık bu soruna bir çare üretmesini istedi.

Havadis'e konuşan Kezban Muslu, 10-15 köpeğin köyde başı boş dolaştığını, ve aynı köpeklerin ikinci kez ağılına girerek hayvanlarını telef ettiğini anlattı. Muslu, bu soruna artık bir çözüm bulunması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

"Askerler köpekleri bırakıyor"

Köyde bu tarz olayların sık sık yaşandığına işaret eden Muslu, bu köpeklerin bir kısmının askerler tarafından beslendiğini ve aç kaldıkları zaman salma bırakıldığını, bazılarının ise Güney'den geldiğini söyledi. Muslu, köpeklerin uyutulmasına karşı olduğunu ancak ölen kuzularına da yazık olduğunu söyledi.  “Bir yıllık emek başı boş köpekler nedeniyle heba oldu. Bugün benim ağılıma giren köpeklerin yarın kimin ağılına gireceği bekli değil. Bu konuda zaman geçirmeden tedbir alınmalı” diyen Muslu, daha vahim olaylar yaşanabileceğini de ifade etti.

kec3242234324.jpg

"İnsana da saldırabilir"

Aç kalan köpeklerin ağıllara girememesi durumda insanlara da saldırabileceğini söyleyen Muslu, Akıncılar'ın durumunun da diğer bölgelerden farklı olduğunu altını çizdi. Muslu "Sabah akşam demeden çalışıyoruz. Sonra köpekler gelip hayvanlarımızı öldürüyor" dedi.

Son saldırının beli 20 bin TL

26 hayvanın en az 20 bin TL'ye denk geldiğini anlatan Muslu, bütün yıl harcadığı emeğin heba olup gittiğini belirtti. Muslu mağdur olanın sadece kendisi değil diğer hayvan üreticilerinin de olduğunu kaydetti.