Eniz Orakcıoğlu

Yeni Bakış’a konuşan vatandaş,  bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını dile getirdi. Vatandaş, “Hükümetler gerek ülke, gerek vatandaş için hiçbir şey yapmadılar. Ülkede tam bir kaos ortamı yaratıldı. Ekonomi dibe vurdu.” Şeklinde konuştu.

Vatandaş ne dedi?

Emrah Üner; “Hiçbir hükümet bu sorunları çözmedi”

“Gelmiş geçmiş bütün hükümetler bu ülke ve bu halkı düşünerek hiçbir şey yapmadı desek yalan olmaz. Özellikle ülkemizin en büyük sıkıntılarında biri olan işsizlik ve gençlere iş sahası yaratılamaması sorunu yıllardır süre gelmekte. Buna bağlı olarak gençleri göç etmesinin önüne de geçilememekte. Altyapı ve yollardaki sorunlar da çok uzun yıllar gelen giden hükümetler tarafından dikkate alınmayan diğer bir örnek olarak verilebilir. Kamu Dairelerinin verimsizliği, yıllardır hantal bir yapı da çalışılması da çözülmesi gereken ve ülkenin kanayan bir yarası. Ama maalesef hiçbir hükümet bu sorunları çözmekle ilgilenmedi”

Ayten Kaba; “Bu ülke için hiçbiri hiçbir şey yapmadı”

“Bu ülkede yıllardır hükümet yapanların ne memlekete ne vatandaşa hiçbir katkısı olmadı. Bu ülke için hiçbiri hiçbir şey yapmadı. Biz gençlerin yolunu açmak adına hiçbir adım atılmadı, işsizlik her yıl biraz daha arttı. Ülkenin kötü gerçekleri hep daha kötüye gitti. Yol, trafik, kamu, çevre temizliği, bozuk yapılaşma gibi birçok alanda sorunlar çözülmedi, aksine sorunlar büyüdü”

Güner Şişik; “Sorunlar güne arttı”

“Bu ülke sorunları azalmak yerine günden güne artmakta. Her gelen iktidar çözeceğiz, yapacağız diyerek başa geldi ama birçok sözünü tutmadı. Ülke ekonomisi günden güne geriledi vatandaş geçinemez hale geldi. Ülke yıllardır su sorunu ile boğuşmakta su geldi dendi halen köyümüze 15 günde 1 su gelmekte.”

Zekai Üçer; “Yapmadıkları da var”

“Gelmiş geçmiş hükümetler başta oldukları süre zarfında ellerinden geldiği kadarını yapmaya çalıştı. Ama yapmadıkları ya da yapamadıkları çok şey var. Örnek vermek gerekirse ülkenin içinde bulunduğu şartlarda her gün bir yenisini duyduğumuz usulsüzlükler. Bu usulsüzlüklerin önünü bir türlü alamadılar”

Vicdan Serpek; “Hükümetler umutları tüketti”

“Artık bu sorulara cevap verecek gücümüz kalmadı. Maalesef ki gelen tüm hükümetler insanların enerjisini insanların mutluluğunu bitirdi. Gelen gideni aratır derler ama bu durumda bu söz bile kifayetsiz kaldı çünkü hepsi birbirinin aynı. Kısacası iktidarlar ne bu ülke için, ne de vatandaş için bir şey yapmadı, sadece umutları tüketti.”

Ali Hüseyin; “Hükümeti hükümet diye kabul etmek zor”

“Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm hükümetler bırakın sorunları, problemleri çözmeyi tam aksine problemler yarattılar, sorunlar yumağı olduk. Her gün daha kötüye gittik ve bu gün gelinen noktada ekonomi battı, insanlar geçinemez duruma geldi, suç oranları arttı. İcraatlara bakıldığında icraatlar oldukça pasif, kısacası adına hükümeti hükümet diye kabul etmek zor. Diğer bir önemli nokta hükümet edenlerin dışa karşı sözlerinin geçmemesidir ki olumsuzlukların birçoğu da bundan ileri gelmektedir.”

Derviş Olgunay; “Üretici dibe vurdu”

“Bu hükümet, ya da daha önceki hükümetler bu ülke için hiçbir şey yapmadılar. Örneğin eğitim sistemine bakacak olursak yıllardır iyileşmeler olması gerekirken günden güne kötüye gitmekte. Şimdide çocukların zararına yeni sistem 5-6 dersten kalan çocukları bütünlemesiz sınıf atlatmak, bu hiç doğru değildir. Biz hayvancılık yapıyoruz sütler elimizde kalıyor, ya da süt paralarımızı alamıyoruz. Bütün sektörler dâhil, üretici sektörlerin hepsi dibe vurdu. Sanki de bu ülkede tek yaşayan kişiler memurlarmış gibi üreticilere önem verilmiyor.”

Deniz Meral; “Gelişme görmedim”

“Gelen giden hükümetlerle icraatların bir birlerinden farkı yok  aslında, Türkiye iyiyse KKTC iyi, Türkiye kötüyse KKTC kötü. Ama 4 yıl var burada yaşıyorum pek bir gelişme görmedim diyebilirim.”

Ülviye Aydeniz; “Hepsi aynı”

“Maalesef gelen giden hükümetlerin hepsi aynı. Ne vatandaş için ne de ülke adına hiçbir icraat yok günde güne geriye gideriz. Umarım bundan sonra daha iyi oluruz.”

Eda Gökçe; “İyi gideni bozmak için yarışıyorlar”

“Gelmiş geçmiş hükümetler yüzünden her şey günden güne daha kötüye doğru gidiyor, ülke ekonomisi bugün iflas etmiş durumda ve birçok sektör de dibe vurdu. Bunun yanında vatandaş geçim zorluğu ile boğuşuyor. Sorunlar almış başını gidiyor, tutun gençlerin işsizlik sorunundan, yol ve trafik sorunlarına sorun yumağı içinde yaşıyoruz. Bunun yanında sağlıktan eğitime her şey kötüye doğru gidiyor. Kısacası iyi gideni bozmak için yarışıyorlar diyebiliriz.”

Hatice Kutlu Ata; “Sorunlar bir değil bin”

“Bugüne kadar bu ülkenin başına gelen tüm hükümetler ülke ve halk için maalesef hiçbir şey yapmadı. Bu ülkede kanun tanımadıkları gibi, düzen sistem de bırakmadılar. Vatandaş, ülkenin her köşesinde ayrı bir sorunla boğuşuyor, susuzluk, trafikte ve yapılaşmada çarpıklık, altyapı eksiklikleri, sağlık ve eğitimdeki sorunlar gibi birçok sorun günden güne ülkede kaos yaratıyor. Hükümetler ise sorun çözmek yerine uzaktan izliyor”

Şefika Gökçe; “Ülke için hiçbirşey yapmadılar”

“Ülkemizi yöneten iktidarların maalesef ki bu ülke için hiçbir şey yapmadıklarını söyleyebilirim. Ülkede eğitim ve sağlıktan tutun birçok alanda sorunlar yaşanıyor, hayvancı, üretici, çiftçisi, sendikacısı ve en önemlisi vatandaşı kimse gidişattan mutlu değil. üstelik ekonomi her yıl biraz daha kötüye giderek bugün iflas etmiş durumda”