TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, iskan konusunda güncel konuşma yaptı.

İskan konusunda sorunların bir süredir devam ettiğini söyleyen Angolemli, zamanında, Güney’den Kuzey’e geçen Türklerin, Güneydeki mallarıyla ilgili haklarından feragat ettirildiğini söyledi.

“Yarın müzakerelerde güneyde mal bırakanların büyük önemi olacaktır. Onların bıraktığı mallar üzerinde biz devlet olarak konuşuyoruz” diyen Angolemli, “İskan Dairesi’nin koçan dağıtırken hiç düşünmediğini, dağıttığı bazı mülkleri kilise malıdır diyerek sonradan Vakıf’a verdiğini, mülklerin verildiği kişilerin de mağdur olduğunu” söyledi.

Gülten Kemal Salih isimli vatandaşın, bu mağdurlardan birisi olduğunu ifade eden Angolemli, bu vatandaşın konuyla ilgili dilekçesine de cevap verilmediğini ifade etti.

Bazı kişilere de puanlarına karşılık arsa verildiğini, sonradan verilen bölgenin sit alanı ilan edildiğini söyleyen Angolemli, böylece arsaların arsa niteliğini kaybettiğini ve büyük değer kaybı yaşadığını belirtti.

Bu gibi konuları çözmek için bir komisyon kurulması gerektiğini ifade eden Angolemli, kırsal arsa dağıtımı konusunda da sorunlar olduğunu belirtti.Değeri artan Mutluyaka gibi yerlerde arsa dağıtımının durduğunu ifade eden Angolemli, İçişleri Bakanlığı’nı bu konuyla ilgilenmeye çağırdı.