Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, hükümetin bayram öncesinde üreticileri geç ödediğini ve mağdur ettiğini savundu.

Angolemli yazılı açıklamasında, hükümetin “piyasaya 45 Milyon TL’lik ödeme yaparak bayram öncesi tüm kesimleri rahatlattı” söyleminin doğru olmadığını belirterek, tarım ve hayvancılık ile uğraşan, özellikle de süt üreticilerinin çok büyük bir bölümünün paralarını alamadıklarını öne sürdü.

Angolemli, “Hükümet üreticilerin alacaklarını bilinçli olarak geç yatırarak, üreticilerin büyük bölümünün paralarını alamamalarına neden olmuştur. Para bankaya yatmasına rağmen, birçok üretici alacağını alamayarak ciddi mağduriyet yaşamıştır” iddiasını dile getirdi.

Bu durumun yaşanmaması için hayvan üreticilerinin günler öncesinden hükümeti uyardığını, ancak bakanlık ile hükümetin bildiğini okuduğunu savunan Angolemli, hükümetin 5 Eylül’de yapması gereken ödemeyi, 4 gün gecikmeli yaptığını ve birçok ailenin bayram öncesinde mağduriyet yaşamasına neden olduğunu kaydetti.

Angolemli, emeğe ve üretime verilen değerin bu olmaması gerektiğini ifade etti.