KKTC'de öğrenci olarak bulunan Sefa Acar, Girne Turizm Limanı’ndan üzerinde kuru sıkı tabanca ile mermilerle giriş yapmasından yaklaşık 8 ay sonra, arabası içersinde tabanca ve mermilerle tespit edilerek tutuklandı

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da arabasında bir adet kuru sıkı tabanca ile 16 adet kuru sıkı mermisi bulunduran Sefa Acar isimli öğrenci gözaltına alındı. “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah ithali”, “Kanunsuz  patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde ithali” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Acar, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

TÜRKİYE’DEN GELİRKEN GETİRDİ

Meselenin tahkikat memuru Salih Minifoğlu, 8 Temmuz tarihinde zanlı Sefa Acar’a ait araç içerisinde yapılan aramada bir adet 9 mm çapında kuru sıkı tabanca ile 16 adet 9 mm çapında kuru sıkı mermisi bulunduğunu açıkladı. Yapılan soruşturmada zanlı Acar’ın konu kuru sıkı tabanca ile mermileri 1 Ekim 2014 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye ithal ettiğinin tespit edildiğini belirten Minifoğlu, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını söyleyerek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Sefa Acar’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 3 bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.