Özlem Çimendal

Kızılbaş bölgesi Çiğdem Sokak’ta elektrik direğinden yere gömülü olan teli tehlike saçıyor. Yolun hemen virajına denk gelen ve toprak alana gömülü telin sürücüler için de tehlike arz ettiğini ifade eden mahalle sakinleri, defalarca şikayette bulunmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerinden dert yandı.

“Sürücüler tele çakılıyor, etrafa elektrik sıçrıyor”

Sokak sakinleri, iki aracın yan yana geçtiği durumlarda araçların elektrik direğinden toprak alana gömülü tele çarpıp takılmasının yanı sıra, telden etrafa elektrik sıçradığını da ifade etti. Sokak sakinleri, hem vatandaşları hem de araç sürücülerini zor durumda bırakarak, tehlike saçan elektrik teline acil önlem alınması çağrısında bulundular.

“Araçlar ve yayalar için tehlike arz ediyor”

Gece karanlıkta sokağa giren araçların çoğu zaman elektrik direğini fark etmeyerek, yere gömülü tele çarptığını dile getiren sokak sakinleri, “Araç sürücüleri gece karanlık olduğu için tam da viraja denk gelen kısımda, elektrik direğinden yere gömülü uzun elektrik telini görmeyerek tele çakılıyor. Elektrik direğinin devrilme tehlikesi bir yana, araçların takıldığında etrafa sıçrayan elektrik akımı hem sürücüler hem de sokaktan geçen yayalar için tehlike arz etmektedir. Yetkililere defalarca şikâyette bulunmamıza rağmen, sorunumuza çare üretilmiyor maalesef, yetkililere çağrıda bulunarak bir an önce önlem alınması temennisinde bulunuyoruz” şeklinde konuştular.