Sahibi olduğu Polly Peck International (PPI) şirketine ait 34 milyon Sterlin'i zimmetine geçirmekle suçlanan ve 2012'de yargılandığı İngiltere'ye giderek tutuklanan işadamı Asil Nadir, Türkiye'ye iade edilmek üzere Heathrow Havaalanı’ndan hareket etti.

Asil Nadir 2010'da adını temizlemek için eşi Nur Nadir ile İngiltere'ye döndü. 7 ay boyunca avukatı Philip Hackett ile suçlamaları çürütmek için mahkemeye gimişti. Ancak 2012'de hakkındaki 13 suçlamanın 10'undan suçlu bulununca 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sabah Gazetesi muhabirlerinden Emre Diner'in verdiği bilgiye göre Türk Hava Yolları ile Türkiye'ye doğru yola çıkan Nadir'in 23:00 sıralarında İstanbul'a varması bekleniyor. Nadir'in hemen Kıbrıs'a gelemeyeceği, Türkiye'deki prosedürün tamamlanmasının ardından adaya döneceği öğrenildi.

Asil Nadir, cezasının son bir yılını Türkiye'de geçirmek amacıyla İngiltere Adalet Bakanlığı'na başvuru yapmıştı. 

İngiltere’de tutuklu bulunan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir bugün  Türkiye’ye iade edildi.

* * *

TAK muhabirinin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Kıbrıs Medya Grubu Direktörlerinden Fehim Nevzat, Nadir’in bu akşam İngiltere’den ayrıldığını söyledi. Nevzat, Nadir’in ne zaman KKTC’ye geleceğinin belli olmadığını belirtti.

Asil Nadir’in sahibi olduğu Kıbrıs gazetesine göre, Nadir, Türkiye’ye gelmek üzere bu akşam saat 18.55’te Heathrow Havalimanı’ndan hareket etti. Nadir’in 23.00 sıralarında İstanbul’da olması bekleniyor.

Nadir, 2010'da adını temizlemek için İngiltere'ye dönmüş ve 2012'de hakkındaki 13 suçlamanın 10'undan suçlu bulunarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İlgili haber: Asil Nadir: Bir ihtişam, yükseliş ve çöküş hikayesi