Ülkemiz en sıcak günlerini yaşıyor. Sıcak hava bugün de sürecek. Meteoroloji Dairesi, bugün termometrelerde ölçülecek en yüksek hava sıcaklığının 43 derece santigrat olacağı tahmininde bulundu.

Nem ile birleşince hissedilen sıcaklığın 50 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Sıcak hava birkaç gün daha devam edecek.

Meteoroloji Dairesi Raif İlker Buran dün BRT’ye yaptığı açıklamada hava sıcaklığının birkaç gün daha 41-43 derece dolaylarında seyredeceğini, ardından da 38-40 derece dolaylarında olacağını belirtmişti.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran, sahillerde ise hava sıcaklığının 34-36 derece dolaylarında seyredeceğini de kaydetmişti.
Havanın genellikle açık az bulutlu olacağını ifade eden Buran, rüzgarın da güney ve batı yönerden hafif zaman zaman orta kuvvette eseceğini ifade etmişti.

Sıcak havayla ilgili Sağlık Bakanlığı ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı dün açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hava sıcaklığının 43 dereceye kadar yükseldiği bugünlerde, özellikle kronik hasta grubunda olan kalp ve damar hastaları, diyabet ve astım hastaları ile yaşlı ve çocukların 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkmamaları ve bu saatlerde deniz veya havuza da girmemeleri uyarısın yapıldı.

Kronik hastaların bu süreçte diyetlerine uymaları ve ilaçlarını düzenli kullanmalarının önemli olduğu kaydedilen Sağlık Bakanlığı açıklamasında, vatandaşlara güneşten korunmak için şapka ve şemsiye kullanmaları tavsiye edildi.Sağlık Bakanlığı, yurttaşların terledikçe bol sıvı tüketmeleri, su içmeleri ve alkolden uzak durmaları uyarısı da yaptı.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı da hava sıcaklıklarının normallerin üzerine çıkması nedeniyle işveren ve çalışanlara uyarılarda bulundu.

İşverenlere çalışanlara güvenli çalışma alanı sağlamaları tavsiye edilen açıklamada, çalışanlara yeterli içme suyu, gölgeli dinlenme alanları ve dinlenme olanakları sağlanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Günün en sıcak saatlerinde güneş altında çalışılmaması tavsiye edilen açıklamada, kapalı alanların iyi havalandırılması, güneşten korunmak için şapka kullanılması ve sık sık bol sıvı tüketilmesi önerildi.

Bu arada Lefkoşa Türk Belediyesi dışarıda çalışmak zorunda kalan işçilerin mesai satlerini sıcaktan en az etkilenebilecek şekilde dün değiştirdi.