Hava-Sen ve Kamu-Sen adına yazılı bir açıklama yapan Atakan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın söz verdiği gibi KTHY’nın uçak aksamları, araç-gereçlerin satışından ve mevcut biriken para doğrultusunda ödemelerin salı günü çalışanlara yapılacağını kaydetti.

Biriken paranın pazartesi Vakıflar Bankası’na aktarılacağını ve ödemelerin gerçekleşeceğini belirten Atakan, açıklamasında “Bir nebze olsun çalışanlarımızın rahatlamasına sebep olacak ödemelerin yapılacak olması, çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” ifadelerini kullandı.

Atakan, Denktaş’tan talep edildiği üzere, mevcut biriken paranın vefat eden dört çalışanın ailelerine eksiksiz ödenecek olmasının, çalışanlar arasında memnuniyetle karşılandığını da bildirdi.

Atakan şöyle devam etti:

“Hava-Sen ve Kamu-Sen olarak bu gelişmelerden üyelerimiz adına memnuniyet getirirken, dün itibarı ile Başbakanlıkta KTHY ve ETİ çalışanları için hayati önem arz eden konularla ilgili azınlık üyeye sahip bir sendika ve müdür arasında imzalanan, hiçbir anlam içermeyen bu teslimiyetçi protokolü kabul etmeyeceğimizi de bu beyanda belirtir, saygılar sunarız.”