Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Akyar sınır kapısından, Şengen vizesi bulunan sahte pasaportlar ile Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan Ferdi Ceylan ve Özcan Babaoğlu, muhaceret memurunun dikkati sayesinde yakayı ele verdi. 

Olayın kendilerine aktarılmasının akabinde olay yerine giden Adli Şube Ekipleri, zanlıları gözaltına alarak dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkardı.

Ercan’dan giriş yaptılar

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Çangaroğlu, zanlı 1 Ferdi Ceylan’ın Türkiye’den 2 bin TL karşılığında temin ettiği Mehmet Emin Erdoğan adına düzenlenmiş olan pasaport içerisine sahte şengen vizesi yapıştırarak söz konusu pasaport ile 5 Haziran 2016 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığını söyledi. 

5 bin Euro’ya şengen vizesi…

Çangaroğlu, zanlı 2 Özcan Babaoğlu’nun da kendi pasaportuna 5 bin Euro karşılığında sahte şengen vizesi yaptırdığını ve konu pasaport ile 5 Haziran 2016 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye girş yaptığını anlattı.

Çangaroğlu, zanlıların 7 Haziran 2016 tarihinde konu pasaportlar ile Güney Kıbrıs’a geçmek üzere bulunduğu sırada, Akyar Sınır Kapısı’nda görevli muhaceret memurunun durumu farketmesi üzerine yakalandıklarını aktardı.

Bir kişi daha aranıyor

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirten Çangaroğlu, mesele ile ilgili aranan üçüncü bir şahsın daha olduğunu ifade ederek, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı talep edilen süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların da tutukluluk talebine itirazı olmamasını dikkate alarak, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.