Gürsel Karagözlü 

Ülkenin batı kesimlerinde dün öğle saatlerinde etkili olan olumsuz hava koşulları zarara neden oldu. 

Aydınköy’de meydana gelen hortum, Mehmet Caner’e ait serayı ve Sabri Cankurt’a ait ağılı altüst etti. 

Hortum, saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıkları 5 dakika süren hortumun korkulu dakikalar yaşanmasına neden olduğunu anlattı.

Naylonlar uçtu direkler söküldü

Hortumun etkisi ile Mehmet Caner’e ait seranın naylonları yırtılarak uçtu. Sera içerisindeki demir direkler yerlerinden söküldü. Hortum sera yanındaki alet deposunun ise damını alıp götürdü, duvarı yıktı. 

Sabri Cankurt’a ait ağılın damındaki çinkolar da yerinden sökülerek havada uçuştu.

Serada 20 bin TL zarar var

Sera sahibi Mehmet Caner, 30 yıldır çiftçilik ve seracılık ile uğraştığını ve ilk defa bu gibi bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi. Seranın hortum nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Caner, “Direkler söküldü sera yan yattı. Hortumun ne denli güçlü olduğunu varın siz düşünün” dedi. Seranın yanı başındaki alet deposunun duvarının ve tavanının da zarar gördüğünü anlatan Caner, zararının en az 20 bin TL olduğunu söyledi.

Ağılda 5 bin TL zarar

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Sabri Cankurt ise hortum nedeni ile ağılının üstündeki çinkoların yerinden sökülerek kullanılamaz duruma geldiğini, 5 bin TL kadar zarara uğradığını kaydetti. Her iki üretici de ilgili yerlere hortumun yaptığı zararı bildireceklerini ve bunun bir doğal afet olduğundan tazmin edilmelerini istediler.

dsc_9788a.jpg