Güzelyurt'ta bir aydan beri yaşanan su sorunu, bölge insanını canından bezdirdi. İş yerlerinin yanında evlerinde de su sıkıntısı yaşadıklarına işaret eden vatandaş, çiçeklerinin tek tek solduğunu, kendilerinin ise banyo yapamamaktan dolayı herhangi bir hastalığa yakalanmaktan korktuklarını söyledi.

Bölgenin önemli sorunlarından birinin de çöp olduğunu söyleyen vatandaşlar, Kalkanlı Çöplüğü’nün kapatılmasının ardından bölgedeki çöplerin düzenli toplanmamasından şikayetçi oldu.

Eniz ORAKCIOĞLU

Termometrelerin 400C gösterdiği bu günlerde Güzelyurt’ta susuzluktan kırılan vatandaş isyan etti. Bölgede bir aydır su sorunu yaşandığını anlatan  vatandaşlar, birçok kez belediye yetkililerini bilgilendirmemelerine rağmen sorunun çözümüne yönelik herhangi bir adım atılmadığını kaydetti. Güzelyurt Sanayi Bölgesi esnafı yaşadıkları sıkıntıyı Yeni Bakış'a anlattı.

Esnaf ne dedi.

Hasan Eraslan: Çöpler sağlığımızı tehdit ediyor

“1 ay var Güzelyurt Sanayi Bölgesi’nde su yok, en başta bu su sorununu, Portakal Festivali’nin başlamasına yorduk ama festival biteli haftalar oldu hala su problemimiz devam ediyor. Susuzluk bizi perişan etti. Belediyeye bu sorunu bildirmemize rağmen cevap dahi almadık. Bunun yanında yine 1 aydır dükkânımın karşısındaki çöp yığını olduğu gibi duruyor ve pis kokular yayıyor. Bu çöpler sağlığımızı da tehdit ediyor. Diğer bir problem ise gelip çöp konteynırını tam dükkânımın önüne koydular, bir de onun pisliğini çekiyoruz.”

Fehim Ayhan: Herkes susuzluktan perişan oldu

“Sadece sanayi bölgesinde değil Güzelyurt’un genelinde su problemi yaşanıyor. İnsanlar susuzluktan bırakın çiçekleri sulamayı, kendileri bile banyo yapamıyor. Herkes susuzluktan perişan oldu. Sanayide biriken çöplerin toplanması ve etrafa hastalık saçması da ayrı bir sorun. Bir başka sorun ise sanayideki hellim fabrikasının yarattığı kirlilik. Hellimin altta kalan suyunu tankerlere doldurarak dökmeye götürdüklerinde akan sular her yere pis kokular yayıyor. Tüm bu sorunlarımıza bir an önce çare bulunmasını istiyoruz.”

Armağan Çalışkan: Banyo yapamıyoruz

“Güzelyurt’ta yaşanan bu su sorununu bildiğiniz anlamda rezalet bir durum. İşten çıkıp yağ kir içinde eve gidiyoruz ve banyo yapamıyoruz. Sanayide su yok, evde su yok, Güzelyurt halkı susuzluktan perişan. Dükkânın yanında çöpler yığın oldu çöp kamyonlarından dökülen çöp suları da cabası, gelen müşteri rahatsız olup hemen kaçıyor.”

Buğra Sadık: Önlem alınmadan çöplük kapanmamalıydı

“Belediye ve Çevre Dairesi, Kalkanlı’daki çöplüğü kapadıkları günden bu yana çöp sorunu yaşanıyor. Eskiden çöp alanı yakın mesafede olduğu için 2-3 günde bir toplanan çöpler, şimdi araçların Güngör’e kadar gitmek zorunda kalmaları nedeniyle bir buçuk haftada anca toplanıyor. Çöp araçlarının az olması da bu sorunu daha da büyük hale getiriyor. Önlemler alınmadan çöplüğün kapanması doğru değildir. Bunun yanında sanayi bölgesinde yaşanan su sorunu, Güzelyurt’un genelinde de yaşanıyor. Susuzluktan herkes şikayetçi.”

Salih Gözen: Halk susuzluktan perişan

“Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı köyünde kapatılan çöp alanından sonra çöp sorunu, bölgemizde hissedilmeye başladı. Çevre Bakanlığı ve Belediye işbirliği ile kapatılan çöplükten sonra çöpler daha uzun aralıklarla toplanmaya başladı ve bu da bölge halkı için büyük sorun oldu. Bunun yanında sanayide ve bölgenin genelinde yaşanan su sorunu halkı perişan etti.”

Murat Keresteci: İnsanlar susuzluktan isyan etti

“1 aydır bölgede büyük bir su sorunu var. İnsanlar susuzluktan isyan etti. Herkes çamaşırını, bulaşığını yıkayamaz oldu. Sıcak havalarda susuzluk hem, bitki ve çiçekleri, hem hayvanları hem de insanları perişan etti.”

Bayram Çevikkol: Su problemi uzun zamandır yaşanıyor

“Güzelyurt’un genelinde uzun zamandır su problemi yaşansa da biz dükkânda çok fazla su kullanmıyoruz. Bunun yanında sanayideki bir diğer problem, elektrik kablolarının birbirine dolanması. Bu durum büyük bir tehlike saçıyor.  Elektrik Dairesi’ne bu sorunu bildirdik ama uzun zamandır gelip ilgilenen yok.”

Kaynak: Yeni Bakış