Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yargıçlık yapmış olan Başhakim Mehmet Zekâ Bey için, ölümünün 32’nci yıldönümünde  Lefkoşa Mahalli Barosu Lokali’nde anma etkinliği düzenlendi.

Zekâ Bey Enstitüsü ve Lefkoşa Mahalli Bürosu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Zekâ Bey’in ailesi ve sevenleri yanında, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Emekli Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, Yüksek Mahkeme Yargıçları Mehmet Türker Ve Gülden Çiftçioğlu, Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, Lefkoşa Barosu Başkanı Arzu İzveren, Lefkoşa Barosu yönetim kurulu üyesi ve Zekâ Bey’in torunu Oktay Çınar ile avukatlar katıldı.

Etkinlikte ilk önce Zekâ Bey’in özgeçmişi okundu. Ardından söz alan Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, Zekâ Bey’i tanıma fırsatı bulduğunu ifade ederek, Zekâ Bey’in Kıbrıs’ın yetiştirdiği ender hukukçulardan olduğunu kaydetti.

Ahmet Zekâ Bey’in tüm Kıbrıslı Türklerin onur duyması gereken bir hukukçu olduğunu söyleyen Bedevi, Zekâ Bey’in elde ettiği başarıların yeni nesillere de umut olması gerektiğini anlattı.

Etkinliğin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekküre den Bedevi, Lefkoşa Mahalli Bürosu Lokali’nin fiziki yapısının kötü olduğuna da dikkat çekti.

Bedevi’nin ardından avukat Ahmet Sait Sayım, Başhakim Zeka Bey ve görev yaptığı Türk İşleri Komisyonu hakkında konuşma yaptı.

1464618521.jpg

1464618510.jpg