Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, LTB’nin de üyesi olduğu Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) tarafından İspanya’nın Basque bölgesindeki Bilbao şehrinde düzenlenen 8. Avrupa Sürdürülebilir Şehirler ve Kasabalar Konferansı’na katıldı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre,  43 ülkeden, 200 şehir ve bine yakın belediye başkanı/başkan yardımcısı ve üst düzey temsilcisinin katıldığı 4 günlük konferansta, LTB Başkanı Harmancı da oy birliği ile kabul edilen Basque Deklerasyonu’na imza attı.

Deklerasyon ile yerel yöneticiler; ulusal ve bölgesel yönetimleri ve AB’yi, BM SKH ve Paris İklim Anlaşması’nı uygulamak ve AB Kent Ajandasını bu hedeflere uygun hale getirmek konusunda desteklemeyi; belirlenen 15 ilkeyle ilgili toplumların dönüşümünü sağlayacak eylemler başlatmayı ve uygulamayı; uygulanacak dönüşüm eylemlerini izlemeyi, belgelendirmeyi ve Avrupa Sürdürülebilir Platformu aracılığıyla bunların tekrarlanmasını sağlamaya hazır olduklarını deklere ettiler. 

1462784426.jpg
 
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Bilbao’da bulunduğu süre içerisinde çeşitli temaslarda da bulundu.

Harmancı, Bizkia Bölgesi Hükümet Başkanı Unai Rementeria Maiz, Bilbao Belediye Başkanı Juan Maria Aburto,  Paris Belediye Başkan Yardımcısı Celai  Blauel, ile görüş alışverişinde bulundu.

Harmancı, aynı zamanda Kamu Su Operatörleri Avrupa Birliği Başkanı olan Celia Blauel’i su konusundaki deneyimlerini paylaşmak üzere Lefkoşa’ya davet etti.

Harmancı, özel davetle katılım sağlanan “Belediye Başkanları Oturumu”na da katıldı. LTB heyetinde yer alan Dış İlişkiler Personeli ilkem Tunar ise Konferansta yer alan “Yenilikçilik Marketi” Oturumunda, “Doğrudan Demokrasi ve Yurttaşın Katılımı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

1462784401.jpg