Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, vatandaşa sunulan hizmetlerde çağın gereksinimlerinin karşılanabilmesinin ancak hizmet içi eğitimler ile mümkün olabileceğini söyledi.

Bakan Evren, geçtiğimiz ay İller Bankası uzmanlarınca Ankara'da, bakanlığa bağlı Planlama ve İnşaat Dairesi ile Çevre Koruma Dairesi Müdürlüğü personeline verilen hizmet içi eğitim çalışmasına katılanlara sertifikalarını verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre etkinlikte konuşan Evren, hizmet içi eğitimlerin çağı yakalama, vizyonu geliştirme adına önemli katkılar yaptığını belirterek değişen koşullara ayak uydurabilmenin ancak bu tür eğitim çalışmalarıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Bilim ve teknolojideki gelişmelerin, günlük hayatta yeni bilgi ve teknolojileri öğrenmeyi ve çalışanların bu konularda yetiştirilmesini zorunlu kıldığını ifade eden Evren, verilen eğitimlerle mesleki becerilerin gelişmesine katkı sağlandığını belirtti.

Hizmet içi eğitimlerin, hizmet bilincinin gelişmesine katkı sağlayan önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Bakan Evren, vatandaşa hizmet verirken daha hızlı çözümler üreterek çağın gereksinimlerini yakalamanın bu sayede gerçekleşebileceğini kaydetti.

Personelin, birim-fiyat-analiz, atık su arıtma ve hukuki konularda eğitim aldığını ifade eden Bakan Evren, eğitim çalışmasını veren İller Bankası yöneticilerine teşekkür etti.

Evren, ilerleyen süreçlerde hizmet içi eğitim çalışmalarının her daire için gerek yurt içinde gerek ise yurt dışında devam edeceğini, bu konuya büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirtti.