kontrat-tarihinde-oynama.jpg

Haluk DOĞANDOR

Girne kent merkezinde 1,5 yıldan fazla izinsiz yasadışı faaliyet gösteren, ancak yerel seçimlerin ardından işbaşına gelen yeni belediye yönetiminin verilen ruhsatlar konusunda titiz çalışmaları sonrasında işyeri açma ruhsatı olmadığı ortaya çıkarılan ve kapatılan Relax isimli işyeri için yeniden başvuru yapıldı.

Resmi evrak üzerinde tahrifat

İşyeri ruhsatı almak ve faaliyete başlamak için belediyenin ruhsat şartlarından olan Vergi Dairesi tarafından onaylanmış kira kontratı üzerinde oynama yapan kiracı Muradiye Alparslan, üzerinde oynanmış ve karalanmış kira kontratını Girne Belediyesi ruhsat bölümüne verdi. Ancak kira kontratında tahrifat yapıldığını söyleyen mal sahibinin avukatı Ayşe Öztabay’ın verdiği bilgiye göre, Lefkoşa Vergi Dairesi’nden alınan ve Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Burkay’ın imzası olan resmi evrakta, kira kontrat tarihinin değiştirildiği ortaya çıktı.

Tarih ve resmi damgada tahrifat yaptılar

Av. Ayşe Öztabay, 19 maddeden oluşan kira kontratının orijinal tarihinin “29.04.2011” olduğunu, iki nüsha olarak düzenlenen kontratın Muradiye Alparslan’a verilen diğer nüshasında bu tarihin, evrak Lefkoşa Vergi Dairesi’nden onaylandıktan sonra “29.06.2011” olarak iki yerde değiştirildiğini belirtti. Öztabay ayrıca Lefkoşa Vergi Dairesi’ne ait resmi mühür üzerinde de karalamalar olduğunu vurguladı.

Belediye suç işlemiş sayılır

Avukat Ayşe Öztabay, Girne Belediyesi’ni göreve davet ettiğini, resmi evrak üzerinde tahrifat yaparak işletme ruhsatı almak isteyen bu kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunması gerektiğini, aksi halde oynanmış evrak üzerinden resmi izin veremeyeceğini ifade etti. Öztabay, üzerinde tahrifat yapılan bir evraka göre ruhsat vermesi halinde belediyenin de suça ortak olmuş sayılacağını ve bu konuda hukuka başvuracaklarını ifade etti.

vergi-dairesi-gercek-tarihi-29_04_2011.jpg

Tahliye davası açtık

Avukat Öztabay, kiralanan işyerinden sözleşme şartlarına göre kira bedellerini de alamadıklarını, ilgili bankadaki hesap numarasına herhangi bir ödemenin de yapılmadığını söyledi. Zaten kiralandığı tarihten itibaren hiçbir yasal izne sahip olmayan Relax isimli işyeri hakkında hoş olmayan söylentilerin dolaştığını savundu. Muradiye Alparslan hakkında tahliye davası açtıklarını söyleyen Öztabay, buranın bir an önce tahliye edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sahte kontrat düzenlediler

İşyeri sahibi Yasin Bengi ise, burasının esas gizli sahibinin turist pasaportlu Sait Polat olduğunu, ancak çalışma izni olmadığından ön plana çıkmadığını vurguladı. Yasin Bengi, Sait Polat’ın kendi adına olan Bengi’s Court’ta bulunan bir daireyi 28.02.2013 tarihinde metin Ulukurt isimli şahsa kiraladığını, Sait Polat adıyla yaptığı kira kontratını da Girne’de Said Tokatlıoğlu isimli bir tasdik memuruna onaylattığını belirtti.

Girne Polis Müdürlüğü’nde suç duyurusu ve şikâyet var

Yasin Bengi, yine Sait Polat’ın 08.05.2012 tarihinde yaptığı sahte bir kira kontratı ile taşınmaz malını “Uğraşım Ticaret” adı altında Muradiye Alparslan’a kiraladığını belirtti. Her iki sahte kiralama ile ilgili Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Yasin Bengi, her iki konuda da henüz konunun ilerleme göstermediğini, bu kişilerin yargılanma safhasına gelemediğini söyledi.

Yasin Bengi, kiraladığı taşınmaz malı için kira alamadığını, burada yapılan uygunsuz faaliyetler için rahatsız olduğunu, iki yıldır bu insanlardan çekmediği eziyet kalmadığını, polis ve yargının gereken hassasiyeti göstermesini istediğini ifade etti.