Milli Eğitim Bakanlığı ile Decomar Mermer ve Granit Şirketi arasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kontrol ve yönetiminde bulunan okullarda lavabo, mutfak, laboratuvar gibi hijyenik yüzeyler kullanımı için ihtiyaç duyulan Belenco Kuvars bankoları, 2014 yılında imzalanan protokol gereğince okullara teslim edilmeye devam ediyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında tamamlanan, Karpaz Meslek Lisesi tuvaletleri tezgahları, Decomar şirketi tarafından Karpaz Meslek Lisesi Müdürü Ergin Ersoy ve Milli Eğitim Bakanlığı Donatım ve İnşaat İşleri Şube Amiri Fuat Çelebi’ye teslim edildi.

Teslim sırasında konuşan Decomar Direktörlerinden Kemal Uyumsal, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen protokol gereğince, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2011 yılından beri KKTC temsilciliğini yaptıkları Belenco Kuvars Yüzeyler ile yaptıkları işbirliği sonucunda Decomar Şirketi olarak Belenco marka banko tezgahlarının, okullarda kullanılarak, öğrencilerin hijyen ortamda eğitim görmelerine katkı sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Özellikle merkeze uzaklığı nedeni ile farklı sıkıntılar yaşayan Karpaz yöresine ait bir okulun tuvalet tezgahlarının tamamlanarak teslim edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Uyumsal, Gönyeli İlkokulu'nun da projesinin tamamlanmış, teslime hazır ve kullanılmakta olduğunu ve sırada Necati Taşkın İlkokulu ile Lefkoşa Türk Lisesi'nin bulunduğunu, ardından da tüm okullarda bu projenin uygulanarak teslim edileceğini söyledi.

Belenco markasının tüm okullarda uygulanmasının öğrencilerin hijyen ve sağlıkları açısından büyük önem taşıdığını belirterek, hem Belenco Kuvars Yüzeyler'in hem de Decomar şirketinin sadece kar amacı güden firmalar değil, sosyal sorumluluk projelerine de önem veren işletmeler olduklarının altını çizdi.

Decomar Şirketi’nin protokol gereği projesi tamamlanan tuvalet tezgahlarnı teslim alan Milli Eğitim Bakanlığı Donatım ve İnşaat İşleri Şube Amiri Fuat Çelebi de yaptığı konuşmasında, Decomar Şirketi’ne Milli Eğitim Bakanlığı adına teşekkür ederek, bu örnek davranışın, öğrencilere daha hijyen ve sağlıklı bir ortamda eğitim imkanı sağlayacağını söyledi.

Çelebi, Decomar Şirketi’nin ortaya koymuş olduğu sosyal sorumluluk projesinin tüm özel şirketlere de örnek olmasını, böylesi projelerin devamını diledi.