Sağlık Bakanı Salih İzbul dün, bir süre önce geçirdiği  ameliyatın ardından hayatını kaybeden Fikri Orakcıoğlu’nun ailesini kabul etti. Geçtiğimiz günlerde Bakanlık önünde eylem yapan ve olayla ilgili bilinmezlerin aydınlatılmasını talep ede aile, dün  ise beklentilerini Bakan İzbul’a aktardı.

Belgeler aileye verilecek

Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgilere göre, dün aile ve bakan arasında gerçekleşen görüşmede, Orakcıoğlu ailesinin taleplerine karşılık Bakan İzbul, yasal çerçeve doğrultusunda verebileceği belgeleri aileye vereceğini bildirdi.

Başkent Hastanesi denetlendi

Görüşmede, Fikri Orakcıoğlu’nun ameliyatının gerçekleştiği ve ailenin iddialarına göre yetersiz ve eksikleri olan Lefkoşa Özel Başkent Hastanesi ile ilgili de 15 gün önce denetimin yapıldığını aileye aktaran Bakan İzbul, bulgu ve sonuçların komiteye verileceğini ve  kararın komitete toplantısının ardından alınacağını belirtti.

"Elimden başka bir şey gelmez"

Orakcıoğlu ailesi ile Sağlık Bakanı Salih İzbul’un görüşmesinde, uzun süredir tartışılan ve bakanın daha önce de kullandığı ‘ilgili iki doktor artık kamuda çalışmıyor. Bu nedenle muhatap bulamıyoruz ve soruşturmayı durdurduk” sözleri ve bu konuda  Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim ve Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu’nun  tepkileri de gündeme geldi. Bunun üzerine bakan İzbul’un  daha önceki açıklamalarını yineleyerek “Elimden başka bir şey gelmiyor, gerekli cezayı Tabipler Birliği’nin verecek’ dediği belirtildi.

İzbul; “Otopsiyi hızlandıracağız”

Bakanla aile arasındaki görüşmede gündeme gelen diğer bir konunun ise, Orakçıoğlu'na yapılan Otopsinin raporu olduğu öğrenildi. İzbul otopsi raporuyla  ilgili olarak ise, Özel Kalem Müdürünü görevlendirerek, raporun daha erken KKTC'ye  ulaşması için çalışma başlatacaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını söylediği ifade edildi.

Kaynak: Yeni Bakış