Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bir grup belediye başkanının, Belediyeler Su ve Kanalizasyon İşletmeleri’nin (BESKİ), faaliyetlerinin dondurulmasını istediğini söyledi. Güngördü, “BESKİ’ye başka konuda da ihtiyacımız olacak” dedi. 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Ada TV’de yayınlanan “Bakış Açısı” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Bir kısım belediyenin BESKİ’nin kapatılmasını, bir kısımın ise dondurulmasını istediğini dile getiren Güngördü, BESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli’nin bazı tavırlarının, diğer belediyeleri rahatsız ettiğini kaydetti. 

Nidai Güngördü’nün, su konusunda yaptığı açıklamalardan öne çıkan detaylar şöyle: 

“BESKİ’nin politik açıklamalara ağırlık vermesi diğer belediyeleri rahatsız etti. BESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Benli’nin bu tavrı diğer arkadaşları rahatsız etti. Sonunda 7 kişi BESKİ ile olan ilişkilerini askıya alma kararı verdiler. Bu BESKİ’yi yıpratmaya yönelik bir hareket değildir. BESKİ su konusunda önemli bir yerde olabilir ama yarın bizim BESKİ’ye başka bir konuda da ihtiyacımız olacaktır. Dolayısıyla yıpratılmasının doğru olmadığını söylüyoruz. Ama 7 belediye başkanımızın açıklamalarını da saygıyla karşılıyoruz. Kendilerine arkadaşça uyarıda bulunmaya çalıştık. Bizleri de davet ettiler ama ben kabul etmedim karşılıklı yüz yüze konuşmayı tavsiye ettim. Genel kurulu çağıralım sonra yazılı muhtıra vermek isterseniz o zaman verelim dedik. Ama arkadaşlarımız acele yayınladılar. Belediye meclis kararları ortadadır. 26 belediye de bunu destekledi.” 

“BELEDİYENİN MAL VARLIKLARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR” 

“Bu kargaşa içinde doğru tavır ne olacağı konusunda Güzelyurt, Çatalköy ve Girne Belediyeleri olarak fikir alışverişinde bulunduk. Belediyenin mal varlıkları bizim için önemlidir. Ayhrıca bu konuda bizim pozisyonumuzun ne olacağı bizim için önemlidir. Eğer iki devlet arasında bir anlaşma varsa ki bize gelen iki protokol ve ülkenin iki bakanının katıldığı toplantılar var. Kabul ettikleri bazı metinler var. Anlaşmalar var. Üçüncüsü belediyeler hangi aşamada dahil olacak. Belediyenin personeli ne olacak, suda çalışan personel ne olacak. İşte bütün bunlar bizim görüşme sürecine dahil olmamız için önemli etkenler. Bunun dışında da bu üç belediyenin başka bir talebi yoktur. Detaylar bizim için çok önemlidir.”